Jaarafsluiting 2017 Regio Oost

Terwijl op 9 december het midden van het land in de ban van de vallende sneeuw is, verzamelen zo’n 50 Volvoliefhebbers zich in Emst. Langzaam druppelen de leden van de Volvokv binnen in een warme zaal van Gezinspark ’t Smallert, waar de koffie en het gebak klaar staan. Vandaag is de jaarafsluiting van regio Oost en op het programma staat een workshop kaarsen maken, uiteraard gevolgd door een buffet.

Nadat iedereen elkaar begroet heeft onder het genot van de koffie en een “Emstenaartje”, vertrekken we naar een sfeervol zaaltje waar de kaarsenmakerij en het winkeltje zich bevinden. We zien allerlei soorten kaarsen, in de meest bijzondere vormen en in zo mogelijk nog meer kleuren. Achterin de ruimte staan drie grote bakken, met daarin vloeibare paraffine. De workshopleider geeft ons allemaal een plankje met 2 touwtjes, dit zijn de lonten van de kaarsen. Die mogen we twintig keer dompelen in de hete paraffine, met steeds een minuut afkoeltijd tussendoor. Je hebt er geduld voor nodig, maar in de tussentijd wordt er gezellig gekletst. Langzamerhand worden de laagjes steeds dikker en zien we een kaars ontstaan. Na het dompelen en koelen kneedt de workshopleider de kaars in de gewenste vorm en wordt de kaars gekleurd. Aan de muur hangen diverse voorbeelden van kleurencombinaties, maar bijna elke kleur kan gekozen worden en zo zien we achteraf een grote diversiteit aan kaarsen. Mooie pasteltinten, maar ook knaloranje of groene tinten en enkele geel met blauwe kaarsen, passend bij ons Zweedse thema!

Tevreden met de mooie resultaten keren we weer terug naar de zaal waar we met een drankje kunnen bijkomen. Voorzitter Klaas Veneberg blikt met ons terug op een jaar vol mooie Regio Oost evenementen, zoals de snertrit en het geweldige kampeerweekend, maar ook de sleuteldagen en niet te vergeten het Midsummer-evenement en natuurlijk de HTTT. Na deze woorden wordt het buffet officieel geopend en kunnen we genieten van al het lekkers. Heerlijke mosterdsoep, van eigen kwekerij gerookte forel, salade, spare-ribs, frites, warme groente, saus, en ga zo maar door. Kortom, voor elk wat wils en last but not least een groot stuk ijstaart met vers fruit. Terwijl de sneeuwvlokken buiten nog rond dwarrelden wordt binnen heerlijk gegeten en uitgebreid gepraat over alles wat met onze hobby te maken heeft. Pas laat vertrekken we tevreden richting de parkeerplaats, waarna onze Zweedse schone, niet bang voor een beetje sneeuw en ijs, ons veilig weer thuis brengt.

Eddy en Agnes, hartelijk bedankt voor de super organisatie en tot ziens op een volgend Volvokv evenement!

Jaarafsluiting Regio Oost 01  Jaarafsluiting Regio Oost 02  Jaarafsluiting Regio Oost 03