Midsummer event Regio Oost op 25-6-2016

Zoals het bij de Zweden gebruikelijk is om Midsummer uitgebreid met de hele familie te vieren, zo is het ook bij onze regio al jaren een traditie. Een mooie rit, afgesloten met een barbecue georganiseerd door Marc & Esz. Ook dit jaar zijn we weer van harte uitgenodigd om dit feest gezamenlijk te vieren.

midsummer 02

Zondag 25 juni 2016, de dag begint mooi maar er is wel wat regen voorspeld. Rond het middaguur sturen we onze Kattenrug richting Beekbergen waar in de bossen de Lierderhoeve ligt. Een lange bosweg en dan zien we ineens de ingang met de Volvo vlaggen. We worden door Agnes welkom geheten en naar de parkeerplaats gedirigeerd. Omdat er ook een ander evenement is moet het parkeren even goed geregeld worden. Onze klassiekers hebben een groot stuk helemaal voor zichzelf en alles wordt door Eddy in goede banen geleid. Wij parkeren onze Kattenrug netjes naast een broertje (of is het een zusje?) en kijken eens rond naar de andere auto’s. Er zullen er in totaal 29 komen. Kijkend naar alle auto’s valt op dat het vroeger vooral Amazons waren en een paar Kattenruggen, 1800’s en 140’s. Nu zijn er opvallend veel Kattenruggen en 1800’s en daarmee een mooie variatie.
Genoeg rond gekeken, we gaan naar binnen, op aanwijzingen van Esz die ons de locatie wijst. Hoewel...naar binnen is in dit geval relatief, ons onderkomen is een heel groot dak op palen met daaronder een flinke hoeveelheid lange tafels met banken en een bar, afgeladen met koffie en thee en heerlijk gebak in allerlei soorten. Na het aanmelden bij Marc en het begroeten van alle bekenden gaan we snel ook een keuze maken. We genieten van de koffie en het gebak en kletsen lekker bij.
Dan neemt Marc het woord en heet ons allemaal welkom en vertelt iets over de route. We krijgen van Esz de routebeschrijving en kunnen op pad. Eerst even een haperende slagboom tot de orde roepen en dan rijden we de bosweg weer af naar de grote weg en gaan vervolgens een stukje door de bossen op weg naar Loenen, onder andere bekend van de Loenense Watervallen. We komen er langs maar gaan niet kijken. Uiteindelijk steken we het Kanaal over en gaan het boerenland in. Prachtige boerenweggetjes, heerlijk stil en kronkelend, we rijden langs een soort natuurgebied en zien al een ree lopen. We blijken wat rondjes te rijden en kruisen nog een paar keer het Kanaal. En dan zo via Hall, Oeken en Brummen richting Zutphen. Daar moeten we even over een stukje grote weg en dan duiken we een heel mooi gebied in met bossen en weilanden, met mooie boerderijen en kasteeltjes. Echt romantische plaatjes van boerderijen met boomgaarden en jonge dieren in de wei, we zien zelfs een groepje hazen. Jammer dat het inmiddels stevig regent. De weergoden hebben hun opdracht verkeerd begrepen: de regen duurt precies zo lang als we rijden, ’s avonds wordt het droog. Maar vooruit, het fraaie landschap vergoedt veel. De route voert ons verder via Vorden, Eefde en Gorssel richting Deventer. Even weer een stuk over de provinciale weg en dan rijden we Deventer binnen. Een klein stukje door de stad en dan de IJssel over richting Twello. En zo komen we dan uiteindelijk bij Klarenbeek waar we een stukje onverhard tegenkomen. Wel spannend met al die regen, maar het gaat goed.
Na nog wat omzwervingen door het boerenland kruisen we wederom het Kanaal en gaan weer richting Beekbergen. Nog een stukje door de bossen en dan hebben we de lus gesloten en rijden de lange weg weer op naar de Lierderhoeve.
Het is inmiddels avond en we beginnen trek te krijgen. Dat komt goed uit, want de barbecues zijn opgestart. Marc legt nog even uit hoe alles in zijn werk gaat. Het is perfect georganiseerd: we worden persoonlijk opgeroepen om onze bestelde vleespakketjes op te halen. Daarna kan het feest beginnen. Er zijn twee barbecues voor zo’n 60 mensen, dus dat kan niet allemaal tegelijk. Geen probleem, er zijn ook heerlijke vlees-, eier- en vissalades en dat alles prachtig opgemaakt. Verder stokbrood, friet en diverse sauzen. Keuze genoeg dus en dat alles in overvloed. Wij laten de drukte bij de barbecues maar even aan ons voorbijgaan en gaan lekker genieten van een bordje salade met friet. Die barbecue komt straks wel. Als iedereen zo’n beetje klaar is met eten meldt Marc dat we ook nog een ijsje krijgen. Dat is het in deze streken beroemde “IJs van Co, het lekkerste ijs van de Veluwe.“ Dat zeggen ze zelf maar het is blijkbaar toch wel zo lekker dat er altijd lange rijen staan voor het loket in Hoenderloo. Wij hoeven nu alleen maar even aan te schuiven Er is keuze uit twee soorten ijs, vruchtensaus met echte vruchten en slagroom. Natuurlijk nemen we alles, een goede keus want het is ook echt heerlijk.
Verzadigd praten we nog een tijdje gezellig na en dan is het weer tijd om naar huis te gaan. We nemen afscheid met een goed gevoel: een mooie rit, heerlijk eten en alle tijd om met alle bekenden lekker na te praten. Wat wil je nog meer? Nou, misschien een midzomer zonnetje, maar dat bewaren we dan maar voor de volgende keer.
Onze hartelijke dank aan Marc, Esz, Eddy en Agnes voor de perfecte organisatie. Tot volgend jaar!

midsummer 01midsummer 03