Bedrijfsbezoek CCI

cci-2008-01Op woensdag 27 februari waren we ‘s avonds te gast bij CCI Autointerieurs spinderweg 33 te Ede. De opkomst was goed 17 mannen waren present, jammer dat er geen dames bij waren want dames hebben in de regel een grote stem in de keuze van het interieur van de auto, bovendien kon men een geheel nieuw item bewonderen namelijk een elektrische stuurbekrachtiging, zodat ook de dames met plezier in de amazon zullen rijden.

Met groot plezier vertelde Rob Kool , eigenaar van CCI en geen onbekende binnen de V 44 vereniging, over de verschillende soorten leder en stoffen weermee auto's bekleed zijn.

cci-2008-02Wanneer een stoel dusdanig versleten is dat er nieuwe foamdelen in moeten demonstreerde Rob gewapend met foamzaag en bandschuurmachine hoe hij weer een nieuwe foamvulling kan maken, want deze vullingen zijn niet altijd weer nieuw te koop.

Ook de geluidsisolatie kwam aan bod, aan geluidsisolatie werd vroeger geen aandacht aan besteed, tegenwoordig zijn vele materialen op de markt om het geluid in een auto sterk te verminderen. De firma Noise Killer Spinderweg te Ede is daar in gespecialiseerd,wanneer een auto geheel bekleed moet worden, wordt in overleg met de firma Noise Killer bekeken wat de beste isolatie is en waar deze moet zitten.

cci-2008-03Een nieuw item is de elektrische stuurbekrachtiging, de firma CCI autointerieurs is daar dealer van. De werking is simpel, wanneer er veel kracht op het stuur gevraagd wordt bv bij inparkeren dan schakelt de stuurbekrachtiging in een fractie van een seconde (niet merkbaar) in, als er geen kracht gevraagd word bv op de snelweg bij 120 km/uur dan doet de stuurbekrachtiging niet mee, zodat je een goed contact met de weg houdt. Voor de volgen type Volvo,s is deze stuurbekrachtiging reeds beschikbaar: P1800 ES, Amazone, en Katterug andere types zullen volgen.

De stuurbekrachtiging wordt in zijn geheel onder het dashboard ingebouwd, onder de motorkap ziet men dus niets en alles blijft in originele staat. Aan de auto zelf hoeft niet gelast geslepen of geboord te worden. Bijkomende voordeel is dat bij verkoop van de auto en aanschaf van een andere volvo de stuurbekrachtiging overgezet kan worden.

 

Rene, Wilco, Kees, Klaas.