Toerrit 7 oktober 2012

Rondje De Wolden in regio noord

Op zondag 7 oktober 2012 ontvingen Rudi en Jacqueline van Goor ons op een prachtige locatie, bij ‘Tea Time An English Tea Room’ in Echten (Drenthe). In een prachtige ruimte met heel mooi uitzicht over de landerijen. We werden ontvangen met koffie of thee en ‘home made English’ gebak. Fantastisch! De opkomst was groot en de ontvangstruimte zat dan ook helemaal vol met allemaal echte Volvo liefhebbers. Gelukkig waren de weergoden ons goed gestemd. Het was heerlijk najaarsweer. De opgestelde route werd uitvoerig voorzien van informatieve teksten, zodat we een duidelijk en helder beeld kregen van de omgeving met de daaraan gekoppelde historische weetjes. 

De lunch werd genuttigd in IJhorst bij café restaurant ’t Vosje’, waar Jacqueline een bijbaantje bleek te hebben. Het serveren ging haar goed af. Het was in alle opzichten een lekkere stop. Hier ontvingen de deelnemers de routebeschrijving van het tweede deel van de rit.

Velen hebben nog even stil gestaan bij het herdenkingsmonument ‘Muur tegen Geweld’. We reden door een prachtige omgeving, waar vele momenten waren om even letterlijk bij stil te staan en een paar mooie plaatjes van te schieten. We reden onder andere langs mooie en zeer oude buurtschappen, een geklonken brug, mooie en zeer gevarieerde natuurgebieden en veel plekken met een historische waarde. Voor elk wat wils.

Aan het eind van de rit stond voor iedereen een hapje en een drankje te wachten en hadden we de gelegenheid op een leuke en gezellige manier het rondje De Wolden nog even door te nemen en gewoon nog even lekker wat bij te kletsen.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag en we willen met z’n allen hierbij Rudi en Jacqueline van Goor nogmaals hartelijk bedanken voor de perfecte organisatie en de leuke dag!

Vriendelijke Katteruggroet, Anneke & Henk Bruins