Voorjaarsrit 2 Mei 2010

Verslag voorjaarsrit regio Noord 2 mei 2010.

 

Zondag 2 mei was er een voorjaarsrit georganiseerd vanuit Appelscha. De rit was uitgezet door Ellen Polling en Rianne van IJsselmuiden. Tussen 12.30 en 13.30 uur konden we starten vanaf eetcafé le Coq. Toen wij bij het eetcafé aankwamen waren er al veel leden aanwezig. We werden ontvangen met een kopje koffie met appelgebak. We konden nog even op het terras zitten: de dag was zonnig begonnen, maar er was regen in aantocht. Het was dan ook enigzins fris om buiten te zitten.

Om 13.30 uur gingen de meesten vertrekken: we kregen de route uitgereikt door Rianne en Mark (en Sven, ons jongste lid!)

Er was ons een mooie toerrit door het bosrijke deel van Ooststellingwerf beloofd. Nou, dat is zeker uitgekomen! Vanuit Appelscha ging het langs mooie dorpen als: Diever, Vledder, Frederiksoord, Nijeholtpade, Oldeberkoop, Makkinga, Oosterwolde en weer naar Appelscha. Het was echt genieten: prachtige omgeving met mooie oude boerderijen en huizen. En natuurlijk niet te vergeten de ontluikende natuur: het frisse groen van de lente en al die prachtig bloeiende bomen en bloemen. Totaal deden er 12 equipes mee. Het was niet zo'n lange rit, ongeveer 80 km, dus we konden daarna nog even lekker bijkletsen in het eetcafé of sommigen gingen nog even naar de boerestreekmarkt/vlomarkt, welke vlakbij het eetcafé werd gehouden. Al met al weer een gezellige en geslaagde zondagmiddag. Ellen, Rianne en Mark, bedankt voor de organisatie!

 

Willy Rabbers