Verslag Technische Avond: Het stuurhuis

Op 22 november hadden we een druk bezochte technische avond over het stuurhuis. Joan Tacx uit de buurregio was de presentator en hij had een zeer goed gedocumenteerde en enthousiaste presentatie over zijn belevenissen bij het reviseren van een stuurhuis voor ons.

De plaats van handeling was weer de Fordgarage in de dorpstraat te Doorn. Ford? Jazeker, naast VOLVO is autobedrijf BROEKHUIS ook dealer voor Ford. En van Opel, Peugeot, Seat, en nog zo wat merken. In ieder geval waren wij weer heel erg welkom in de verwarmde werkplaats en showroom. Omdat er dit keer een powerpoint presentatie op het programma stond moesten we nog snel even de showroom een beetje verbouwen om alle 35 bezoekers een plaatsje te kunnen geven tegenover een witte muur. En toen was er de presentatie van Joan. Heel leerzaam en praktijk gericht. Joan leerde ons bijvoorbeeld hoe we een Pitman arm los kunnen krijgen, dat we goed op het olieverlies moeten letten, dat je zelf speling op het stuurhuis kunnen verhelpen. Teveel om op te noemen. Wat mij vooral is bijgebleven is de manier waarop je de revisie lagerbussen in het stuurhuis met redelijk huis-tuin-en keuken gereedschap op maat kunt maken. Wat een tijdrovende klus is dat, als je niet over professionele gereedschappen beschikt. Maar goed, tijd -in de avonduren- kost ons meestal niets. Dus als je geduld hebt krijg je ook dat karwei klaar. Mooi was ook dat Joan een aantal voorbeelden mee had genomen. Plaatjes zijn mooi, maar als je dan ook zo'n stuk techniek in je handen kunt houden spreekt dat toch nog meer.

Na de presentatie waren er weer de kaas, worst, borrelnoten en de frisdranken om ook de sociale kant van deze avond te begeleiden.  En ook daar werd weer druk gebruik van gemaakt. Al met al een geslaagde technische avond!

Joan, nogmaals bedankt voor de presentatie, Albert bedankt voor de stoelen en Autobedrijf Broekhuis bedankt voor de gastvrije ontvangst.

Wat deze avond memorabel maakt was de aanwezige filmploeg. Het bestuur van onze club had deze avond uitgekozen als voorbeeld van een regioactiviteit in de te maken promotiefilm. Of verklap ik nu iets? Afijn, de hele avond liepen er een cameraman en een geluidsman rond die alles hebben opgenomen. Een aantal van u zelfs nog geïnterviewd. We zijn met z'n allen benieuwd wat het is geworden. Wanneer de grote première van de film zal plaatsvinden zal ik niet verklappen, maar  houd de agenda in de gaten. Wie weet wandelt Louis wel over de rode loper bij de landelijke nieuwjaarsbijeenkomst. Ben benieuwd!

NB: iemand vroeg of de presentatie van Joan ook (bijvoorbeeld) via de site beschikbaar kan blijven. Dat verzoek is nog niet gerealiseerd, maar er wordt aan gewerkt.

 

Link naar de foto's van deze avond:

https://picasaweb.google.com/100162981512918268107/201222NovemberTechnischeAvond?authuser=0&authkey=Gv1sRgCKyFkvD07uO_dA&feat=directlink