Verslag Technische Avond: Roestbehandeling

Op 16 februari 2012 heeft Regio Midden weer de eerste technische avond van het nieuwe jaar gehouden. Ford Dealer Broekhuis was onze gastheer en had de werkplaats en de kantine voor ons beschikbaar gesteld, waarvoor onze dank.

Foto5Het thema Roestbehandeling en -preventie was een schot in de roos, afgaande op de ruim 50 bezoekers die uit verschillende regio's op de behandeling van dit thema waren afgekomen.

Als gastspreker was Dries Bakkenes uit Barneveld uitgenodigd. Zijn bedrijf Volvo-Klassiekers is ondermeer importeur van het merk Fluidfilm, wat een mooie productlijn voor de roestbescherming levert.

Thema van de avond was de manier waarop je roestschade kunt inschatten. Wat is de oorzaak van de schade, en wat kun je vervolgens aan doen. Zo was voor veel mensen nieuw dat roest van binnenuit aan de binnenkant veelal een 8 keer grotere plek is dan je in eerste instantie aan de buitenkant kunt zien.

Belangrijk bij roest is natuurlijk ook hoe je omgaat met je holle ruimtes. Zo werd met een endroscoop de binnenzijde van de kokerbalken bij een aanwezige auto bekeken; schrikken geblazen.

Foto6Na kennis genomen te hebben met de verschillende vormen van roest werd ingegaan hoe daar nou mee om te gaan. Welk soort middel tegen welke roestvorming en waarom. Wat zijn resultaten die je mag verwachten en wat niet. Daarbij was er de mogelijklheid om tegen gereduceerde prijs middelen aan te schaffen.

Voldoende stof om verder tot ervaringsuitwisseling te komen. Al met al een zeer succesvolle avond, met veel positieve reacties van de aanwezigen.

Dank voor Garage broekhuis voor het beschikbaar stellen van hun accomodatie en dank ook aan Dries bakkenes voor de heldere uitleg van het één en ander.