Technische avond 23 februari 2012

Verslag Technische Avond regio Noord bij Drentse Motorenrevisie in Hoogeveen op 23 februari 2012

Deze avond waren we wederom te gast bij Gerrit Anne en Alberta Fruchnicht nadat we enkele jaren geleden op hun vorige locatie in Witteveen zijn geweest.

Na een gastvrij welkom in hun showroom met koffie/thee enz kregen we (onze groep van 27 man) boven in een perfect geoutilleerde zaal een uitgebreide presentatie van Gerrit Anne: eerst een stukje geschiedenis (bedrijf opgericht in 1991, in 2004 een filiaal in Assen geopend (waar cylinderkoprevisies worden uitgevoerd) en in 2008 de verhuizing naar een nieuw, groter bedrijfspand op het eveneens nieuwe industrieterrein Buitenvaart in Hoogeveen.

De diversiteit in klanten is behoorlijk groot: industrie, automotive, scheepvaart, vrachtwagens maar ook oldtimers (de laatste is niet de grootste doelgroep maar wordt wel gekoesterd wat mag blijken uit de mooie P1800E in de showroom; onze gastheer is dan ook tevens medelid van de VKV).

Ook in soort werkzaamheden veel variatie: motorenrevisies zijn vrijwel altijd enkelstuks tenzij een fabriek de nieuwe exemplaren onjuist heeft afgeleverd, b.v. door te ruw gehoonde cylinderwanden in te bouwen want ook dat kan nog steeds voorkomen!. Daarnaast beschikt het bedrijf over moderen machines om commonrail injectiesystemen te testen en te herstellen, komen er ook nog wel eens 2-traps verstuivers binnen, repareert men mechanische versnellingsbakken en wordt industrieel hoon- en slijpwerk uitgevoerd. Krukassen kunnen gericht en rond geslepen worden tot een lengte van 2,7 m tussen de centers!

Al deze mogelijkheden werden ondersteund met een aantal foto’s van fors verminkte krukassen, drijfstangen en zuigers (of wat daar nog van over was).

Na nog wat vragen en discussie gingen we richting werkplaats waar enkele werkstukken op de machines waren opgespannen voor een demonstratie van het vakmanschap van dit mooie bedrijf. Bijgaande foto’s geven daarvan een kleine indruk.

2,5 uur na aankomst gingen we een ervaring rijker weer naar huis.

Gerrit Anne en Alberta, nogmaals bedankt!

Dick Spanjaard