Regio kampeerweekend 2011

Wij, de nieuwelingen van het noordelijk kampeerweekend, mogen de twijfelachtige eer hebben om een stukje te schrijven voor het Volvo blad. Op de donderdag voor het weekend de oude vertrouwde Combi-camp vouwwagen van stal gehaald en bepakt met wat we zoal dachten nodig te hebben. Op vrijdag op ons gemakje naar de camping in Bakkeveen gereden waar we bij de receptie uitgelegd kregen waar onze plaats was en ons verteld werd dat we niet de eerste waren die aangekomen waren. Maakt het vinden van het plekje weer iets makkelijker, moet in de buurt van een andere Volvo zijn! En ja hoor ergens op een verder leeg veld stond een prachtige 544  met een minstens zo mooie oude caravan te pronken in de zon. Snel onze vouwwagen opgezet, onze dochter van 4 had de speeltuin en het zwembad al gezien dus daar moesten we heen. Bij terugkomst bleken al enige andere deelnemers aangekomen te zijn  met hun Volvo’s. Helaas was de opkomst van het weekend niet groot, maar dit deed aan de gezelligheid niet onder. Ook wij als nieuwelingen werden open ontvangen.

Het was een heerlijk weekend, met kletsen over Volvo's en de ervaringen omtrent de Volvo en het maken van lange reizen en uiteraard het uitwisselen van tips en adressen.

De camping ‘t Hout in Bakkeveen was een schot in de roos. In combinatie met het heerlijke weer, de plonstuin en de geweldige speeltuin was het voor de jongste telg van 4 jaar, welke eigenlijk meer van de citroen DS houdt, ook nog een groot feest.

Voor moeder de vrouw was er nog een grote rommelmarkt, dus zij kon ook haar hart ophalen aan alle reut. Net zoals enkele anderen van het kampeerweekend dat die dag deden, dit soms in combinatie met een mooie fietstocht door de bosrijke omgeving van het mooie Friesland.

Na een mooie zonnige dag konden we zaterdagavond  in de zwoele avondlucht genieten van een heerlijke BBQ aangeboden door de regio noord. 

Helaas zag de lucht er op zondag ochtend dreigend uit, het leek erop dat het niet lang droog zou blijven. Snel begonnen met het afbreken/inpakken van de vouwwagen, wonderwel lukte dit voordat het begon te regenen. Na iedereen gedag gezegd te hebben reden wij met onze mooie 242 weer naar huis. We kijken terug op een geslaagd weekend en hopen dat we volgend jaar weer van de partij kunnen zijn!!

Mathieu, Rixt en Rian.