regio kampeerweekend Bakkeveen 2010

Kampeerweekend Regio Noord 3,4 en 5 september 2010 te Bakkeveen.

 

Vrijdag om 13.00 uur vertrokken wij naar Bakkeveen: Lambert in de camper (VW LT 35) en ik er achteraan in de Amazon, want die moest natuurlijk mee naar het Volvo kampeerweekend.

Voor ons is Bakkeveen een peuleschil: kwartiertje rijden. Op de camping aangekomen zagen we dat er al drie equipes waren aangekomen, doch er was niemand te bekennen.  Ze waren een fietstochtje aan het maken: het was immers ook prachtig weer. In de loop van de middag en begin van de avond kwamen de resterende equipes binnen. We mochten ook een equipe van regio Midden verwelkomen. Onze voorzitter had ’s middags de feesttent gebracht en die werd naar enig heen en weer geschuif aan de rand van het veld opgesteld. Het zouden koude avonden worden, dus had het regiobestuur ook gezorgd voor een kachel in de tent. Dat was niet de enige kachel: Simon had net een nieuwe terraskachel gekocht en wou deze uitproberen tijdens het weekend, wat dus betekende dat wij 2 kachels in de tent hadden, wat een luxe. Na het eten zocht men al gauw de feesttent op. Het werd buiten koud en binnen was het heerlijk warm, soms te warm, tropisch warm met die 2 kachels. Het werd weer een aangenaam samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje en MUZIEK verzorgd door dj Henk S.

De gezellige avond kreeg  aan het eind een onverwachtte wending: onze gast van regio Midden had haar al steeds niet goed gevoeld en moest ’s nachts naar het ziekenhuis. Wat een spanning.... De volgende morgen bleek dat zij nog steeds in het ziekenhuis lag en daar ook moest blijven. Dat was even een schok voor ons allen.

Ons lid W. uit D. had deze nacht geprobeerd in zijn Combi te slapen: zijn vrouw was niet mee maar hond Luca wel. Toen W. ’s nachts in zijn  slaapzak kroop en het toch wel wat koud vond, dacht hij: ik doe even het kacheltje aan. Doch dat dachten zijn buren ook met als gevolg dat de stroom uitviel. Het werd alsnog een koude nacht. Hond Luca had het ook verschrikkelijk koud en kroop behaaglijk onder de dekens en kwam er niet meer weg tot ’s morgensvroeg. Het luchtbed van W. was ook lek dus je begrijpt dat het geen geslaagde logeerpartij in de Combi was. W. liep er ook een beetje gebroken bij....

Na het ontbijt ging een ieder zijn eigen gang: de meesten gingen naar de rommelmarkt, een ander ging wandelen of fietsen. Aan het eind van de middag was iedereen weer present want het was tijd  voor de BBQ, welke weer prima verzorgd door onze vaste cateraar Egbert Jan.

De zondagmorgen begon ook weer met veel zon. De feesttent werd weer afgebroken en men genoot nog even van het mooie weer. Om 15.00 uur hebben we nog even koffie gedronken op het terras van de camping, waarna de meesten huiswaarts vertrokken. 2 Equipes bleven nog een nachtje staan.

Het was een zeer geslaagd weekend, maar onze gedachten gaan vooral uit naar Marijke, Gerard en kinderen: wij wensen jullie heel veel sterkte en beterschap voor de komende tijd!

 

Willy Rabbers