Jaarafsluiting Zuid-West 2010

Verslag Jaarafsluiting

Dit jaar had Regio Zuid-West een Franse Avond georganiseerd voor de jaarafsluiting.Op 11 December waren we te gast bij Jeu de Boules Vereniging Petangeske in Bergen op Zoom.Een groot aantal leden verschenen in passende Franse kledij op deze avond, als kunstschilder of zoals de meesten als Bourgondiër.

Van 2010-12 Jaarafsluiting>

We werden verwelkomd door de leden van de Jeu de Boules Vereniging met koffie en koek.

Nadat de 27 leden die zich aangemeld hadden waren gearriveerd, werden we door een van de leden van Petangske die ons welkom heette, uitgelegd wat het programma van deze avond zou worden.

Het programma van de avond hield in dat we met z’n allen een Jeu de Boules wedstrijd gingen spelen, bij de uitleg van het programma, hielden vier leden van de vereniging een demonstratie van zo’n wedstrijd en werden tevens de spelregels met de bijbehorende puntentelling uitgelegd.

Er werden groepen gemaakt van vier personen, eventueel aangevuld met een lid van Petangske, waarna onder begeleiding van een professional, de wedstrijd van twee tegen twee begon.

Van 2010-12 Jaarafsluiting>

 

Dit werd daarna nog 2x herhaald in steeds weer wisselende samenstellingen van de teams.

Zeer fanatiek ging men er tegenaan en na iedere manche kon men een hapje maken aan het uiteraard Franse buffet met stokbrood en verscheidene Franse kazen en heerlijke salades, voor ieder wat wils.

Daarnaast kon men uiteraard ook genieten van een heerlijk Frans wijntje. Na 3 manches kreeg men de gelegenheid om wat bij te babbelen. De punten werden geteld en daarna volgde de prijsuitreiking.

De winnaar kreeg een mooie gegraveerde set “boules” en een flesje wijn en werd tevens in de gelegenheid gesteld een verslag te schrijven van deze avond.

Na nog wat kletsen nemen de regio-leden afscheid en rijden weer huiswaarts.

Zo’n avond vliegt werkelijk voorbij, maar aan alle gezelligheid komt een eind. Een mooie afsluiting van weer een prachtig Volvo-jaar van Regio Zuid-West.

Jack van Bokstel