Najaarssleuteldag bij Serva Volvo Nijkerk,Regio Midden

Zaterdag 24 oktober, de halfjaarlijkse Sleuteldag van de regio midden. Zoals gebruikelijk in Nijkerk, bij Serva Volvo. Dit keer met een voltallig technisch team bestaande uit Jan v.d Berg, Gert Waaijenberg, Thijmen Toom, Jan Mulder en Rob Kooi. En ik was er dit keer weer bij om de planning in de gaten te houden. Want het was weer een drukke en volgeplande ochtend en middag. Een beetje garagebedrijf zou er zomaar jaloers op kunnen worden. Om de planning een beetje in de gaten te kunnen houden heeft Rob een heel net en professioneel planbord laten maken. Heel handig allemaal, eindelijk een beetje overzicht over het geheel. De dag verliep eigenlijk heel rustig, ondanks dat alle bruggen tot in de middag volledig bezet waren en zelfs de ruimte die anders vrij gehouden wordt voor het uitdeuken zonder spuiten, ook bezet was.

Even een samenvatting van wat er allemaal is gedaan deze zaterdag:

  • Een koppelingskabel van een 142 vervangen.
  • Een uitlaat in z'n geheel vervangen en een aantal uitlaten deels vervangen.
  • Remmentest van een 1800.
  • Vele afstellingen, zowel ontsteking als kleppen en carburatie.
  • Inspecties van bodems en kokerbalken met de endoscoop.
  • Rammeltjes, hangende gaspedaal, elektrische storingen
  • Heel veel olie verversen en oliefilters wisselen.
  • Versnellingsbakken olie bijvullen en controleren.
  • Een paar gevalletjes valse lucht aanzuigen.

Helaas hebben we voor die laatste storingen niet de mogelijkheid om het te repareren. Daarvoor heb je toch veel meer tijd nodig. En je wil ook niet halverwege tot de ontdekking komen dat je, bijvoorbeeld door materiaalpech, de klus niet kunt afmaken. Ons uitgangspunt is en blijft: iedereen gaat 's middags gewoon met zijn eigen auto rijdend terug naar huis.

Deze keer was de man van het uitdeuken zonder spuiten er niet bij, hopelijk de volgende keer wel weer.

De mooiste auto deze keer, dat was meteen een van de eerste leden. Hij meldde zich met een topexemplaar uit de 164 reeks. Brons metallic, alles nieuw. Werkelijk ontzettend mooi om te zien. Als ik zou moeten kiezen tussen die auto en de primeur in de showroom (nieuwste XC90) zou het toch lastig worden. Maar gelukkig (of helaas) hoef ik niet te kiezen, ik houd het bij mijn Amazon en de nieuwste liefde, de 340GL. Wel fijn dat nu het rammeltje weg is en ik niet meer hoef te twijfelen aan de versnellingsbak van de Amazon. Technisch team, enorm bedankt.

Zou ik bijna vergeten dat er ook nog vijf auto's door Dick Reef zijn getaxeerd. Ook dat paste allemaal in het schema van deze dag.

Iedereen weer enorm bedankt voor deze geslaagde en gezellige zaterdag.

Erik Wielink

Foto's: Google+ sleuteldag najaar 2015