Zomerrit, mooiste van de regio Midden verkiezing en bbq-buffet

Zomerrit, Mooiste van de regio verkiezing en Buffet.

Afgelopen zaterdag 29 augustus waren er weer 52 weken verstreken sinds de rit van de regio Midden langs de Lek en de wat avontuurlijke maaltijd in het natte gras die er op volgde. Dit jaar vertrouwden we, geheel onterecht, wat minder op het weer. We hebben een erg leuk adresje gevonden nabij het kasteel Staverden, een mooi sfeervol ingerichte schuur met ruimte voor 50 personen. Dat moest het dus worden dit jaar. Gelukkig had onze vaste cateraar Herman ook nog tijd om het altijd heerlijke eten en drinken te verzorgen. Dat was snel geregeld allemaal.

 Dit jaar wilden we de maaltijd combineren met een rit -wat voor de regio Midden alweer een traditie lijkt te worden- maar ook met de verkiezing van de mooiste van de regio. En dat vonden de deelnemers een goed idee, zo bleek uit de heel erg netjes gepoetste en verzorgde auto's die bij de start van de rit in Hoevelaken verschenen. De verkiezing werd wel heel serieus genomen!

 De rit voerde langs enkele kastelen en landgoederen, voornamelijk in Gelderland en eindigde op landgoed Staverden. Een bonus voor de deelnemers was de prachtig bloeiende paarse hei. Aangekomen op de locatie bleek dat we ook nog over een eigen parkeerterrein konden beschikken. En daar stonden al die prachtige Volvo’s te glimmen alsof ze net waren afgeleverd.

 Maar dan de verkiezing. Een deskundige en onafhankelijke jury (Bart, Rob en Jan) hadden er de handen vol aan. Even dacht ik nog kans te maken met mijn vers aangeschafte 340, maar dat bleek (terecht?) ijdele hoop. De mooiste van onze regio midden dit jaar is een lichtblauwe Amazon combi. Volgens de jury een prachtig exemplaar, waar de zorg en aandacht van de restauratie blijkt uit alle details en het hoge afwerkingsniveau. De prijs, een pakket onderhoudsmiddelen gaat naar de trotse eigenaars, Ab en Bertha Klok. Ondertussen hadden Herman en zijn assistente het eten klaar en konden we aansluiten in de rij voor het buffet. Omdat het zo fantastisch mooi weer was, stond alles, inclusief Herman's keuken buiten. Dat was wel een beetje krap misschien, maar niet gemopperd, we hebben allemaal lekker kunnen genieten van de salade, de frieten, het vlees en het ijshoorntje als toetje.

Iedereen die geholpen heeft bij de organisatie maar vooral de deelnemers die zich zo hebben ingespannen om met de mooiste klassieke Volvo te verschijnen enorm bedankt. We zien jullie graag weer terug volgend jaar.

Namens het bestuur van de Regio Midden,

Erik Wielink

 Foto’s: Google+ link: 2015-08-29 Regio Midden