Seizoenstart regio Midden (17 januari 2015)

Zaterdag middag 17 januari.

De derde zaterdag van het nieuwe jaar, tijd voor de traditionele Regio Midden seizoenstart. Net als vorige jaren zijn we heel gastvrij ontvangen bij Garage Riemersma  in Harderwijk. Ergens op de avond hebben de mensen die het kunnen weten uitgerekend dat het dit jaar voor de 23e keer is. 2017 wordt dus een jubileumjaar. Maar of we dan de sfeer van dit jaar kunnen overtreffen? Dat wordt nog een hele uitdaging. Want wat was het weer een gezellige boel aan de biertafels en bij het buffet.

De eerste gasten waren er even voor half vijf, keurig op tijd. En om vijf uur was de tent vol. Ruim zestig mensen waren er. Geweldig, allemaal enorm bedankt voor deze geslaagde avond. Als bestuur word je daar toch een beetje stil van.

Ik sprak onder andere een stel heel enthousiaste mensen met ervaring bij een andere klassiekerclub. Daarmee in vergelijking onderscheiden wij ons, Volvo klassiekerclub, op zowel technisch als sociaal vlak. Oftewel, het is bij ons gewoon gezelliger en je wordt heel behulpzaam door medeleden bijgestaan met raad en daad bij technische vraagstukken.

Diny en Albert hadden de garage weer op-en-top klaargemaakt. En ook een  woordspel uitgezet en een zoekplaatje naar gezegden klaargelegd. En daar werd druk gebruik van gemaakt. De uitslag volgt nog.

Kortom, een mooi begin van het nieuwe jaar!

Diny en Albert, wij hopen die 25 jaar zeker vol te maken!

In de nieuwsbrief hadden we het al aangekondigd. Wij, het bestuur van de regio Midden, zijn op zoek naar hoe het allemaal nog beter kan. En daar kom je alleen achter als je het de mensen op de man / vrouw af vraagt. Nou was de opkomst zo groot dat we als bestuursleden niet al onze gasten zelf konden enquêteren. Dus nodigde de ceremoniemeester van deze avond iedereen uit om met een ander een paar te vormen en elkaar aan de hand van een vragenlijst te interviewen. Eerlijk gezegd vond ik het wel spannend om dat te vragen, maar iedereen reageerde heel sportief en al snel was het weer een druk gepraat en geschrijf. En dat levert toch wat verrassende inzichten op.

Bijvoorbeeld dat er vraag is naar activiteiten op een zondag. Of een bezoek aan de Volvo assemblagefabriek in Gent. Maar ook activiteiten speciaal voor vrouwen gericht op de techniek van onze Volvo’s. En dat we zeker door moeten gaan met de halfjaarlijkse sleuteldagen, maar dat waren we toch al van plan. Daarentegen is het animo voor een busreis naar de Technica classica in Essen niet heel groot.

We gaan met deze opmerkingen en waarderingen natuurlijk aan de gang. Het zal zeker zijn effect hebben op de agenda. Houd daarom de agenda op de site, maar vooral de nieuwsbrieven goed in de gaten.

Alle foto’s: 2015-01-17 nieuwjaarsbijeenkomst

Groet en tot een volgende activiteit (of zomaar in het wild….)

Erik Wielink

Secretaris Regio Midden.