Sleuteldag bij Volvo Serva op 25 oktober 2014

Zaterdag 25 oktober, Sleuteldag Regio Midden.

We kunnen zo ondertussen wel stellen dat we een traditie hebben. Ieder voor- en najaar houdt de Regio Midden een Sleuteldag in Nijkerk, bij het zeer gastvrije Volvo SERVA.

Dit najaar was er kennelijk heel veel behoefte aan de sleuteldag, want de planning zat helemaal vol. Dat betekent dat er tussen 9 en 15 uur 24 auto’s de bruggen van Volvo Serva bezet hebben gehouden. Daarbij opgeteld nog vijf auto’s getaxeerd door Dick Reef en een stuk of vijf auto’s die een –inmiddels ook traditionele- “uitdeuken zonder spuiten” behandeling hebben ondergaan, en u kunt zich voorstellen dat het een gezellige en drukke boel was, die zaterdag.

Druk, maar o wat een leuke dag heb ik gehad. Met m’n klembordje in de hand heb ik echt geprobeerd om alles en iedereen volgens schema aan bod te laten komen. Dat is misschien niet helemaal gelukt, maar klachten heb ik niet gehoord. Dat het niet altijd volgens planning loopt komt natuurlijk door een wel heel strak schema: iedere auto een uur, maximaal. Maar ja, als na een uur blijkt dat  de remcilinders achter nog niet vast zitten. Of dat van de twee achterveren er maar één is gewisseld, dan is het schuiven geblazen in de planning. Gelukkig was iedereen heel flexibel.

IMG 1597 - kopieIMG 1575 - kopie

Deze editie van de sleuteldag stond in het teken van ons nieuwe stuk regiogereedschap: de endoscoop. Rob heeft een aantal inspecties van kokerbalken uitgevoerd. Gelukkig was alles bij iedereen behoorlijk goed in orde. Maar ook dat is natuurlijk fijn om te weten. Bij één klassieker constateerde Rob wel wat vliegroest in de balken, een waarschuwing dat  het voor de winter echt tijd is om het inwendige van de constructie een keer goed in een roestbeschermend middel te zetten.

Dat was trouwens deze toch opvallend: de kwaliteit van de auto’s was zeer hoog. En het gezelschap weer heel gemêleerd. Mooi om te zien dat jong en oud onze Volvo’s een warm hart toedraagt. Twee bijzondere auto’s met hun eigenaars verdienen hier een beetje meer aandacht dan de rest.

IMG 1591 - kopie

Allereerst de wit-rode amazon, met zijn eigenaresse en haar vader een vaste deelnemer aan onze activiteiten. En wat blijkt, ze heeft een prijs gewonnen bij het concours d’elegance, gehouden bij het 44-jarig jubileumfeest van onze vereniging. De prijs, een waardebon van het VOD, was al omgezet in twee achter schokdempers en een fusee voor een onderste draagarm van een voorwiel. Niet aangemeld voor de sleuteldag, maar daar maken we natuurlijk tijd voor. Na een uurtje sleutelen (een LPG tank is heel fijn, maar niet als je achterdempers wil vervangen….) was het weer voor elkaar. Kijk daar heb je een club voor niet waar?

IMG 1583 - kopie

 

De tweede auto met een bijzonder “verhaal” is een groene 142. De eigenaars –net twee weken lid- hebben de auto geërfd van de tweede eigenaar. De auto is daarmee al veertig jaar in de familie. Afgaand op het enthousiasme van de huidige eigenaars komen daar nog wel wat decennia bij. Mooi om te zien, de wagen krijgt zo echt een tweede leven, dit keer als gewaardeerd klassieker. Welkom bij de club!

Voor je het weet is het dan weer drie uur. Tijd om de werkplaats netjes aan te vegen en de spullen in te pakken.

Dank aan iedereen die deze dag tot een groot succes heeft gemaakt, in het bijzonder Gerard van Volvo Serva. Raad, daad en dit keer ook het lasapparaat waren van heel veel waarde. Heel veel clubleden rijden nu met een beter afgestelde motor rond dan ze vooraf konden denken en hopen. En v.w.b dat lasapparaat: klasse dat je daarmee in no-time de steun van de veerschotel van een achteras wist te repareren. Geweldig bedankt!

Alle foto’s: 2014-10-25 Sleuteldag

Regio Midden
Erik Wielink