Familiedag Regio Midden 30 augustus 2014

Familiedag Regio Midden.

Zaterdag 30 augustus de jaarlijkse familiedag, met een barbecue en een toerritje. We hadden die datum al heel vroeg in het jaar vastgelegd. En dan denk je, in januari met de cv op 22°C: de 30e augustus is een zonovergoten dag met zomerse temperaturen en een prachtige zonsondergang…. Kortom, we durfden de gok wel aan: een barbecue op het open veld op één van de mooiste dagrecreatieterreinen van midden Nederland!
Maar hoe dichter de datum naderde, hoe beroerder de weersverwachtingen werden. Dat werd nog een spannende zaak. Hoe zouden de deelnemers reageren op ons plan?
De taken waren binnen ons team van de regio midden goed verdeeld: Jan en Onno gingen de deelnemers opvangen op het verzamelpunt en na het uitreiken en toelichten van de route op pad sturen. En Jaap, Rob en ik zouden de cateraar op het terrein opvangen en hem helpen bij het opbouwen van de tent, de biertafels en wat je verder nog nodig hebt voor een geslaagde middag en avond. Om twee uur was het terrein nog geheel verlaten en regende het pijpenstelen. Jaap en ik konden net schuilen onder een klein afdakje van het toilethuisje. Om drie uur nog steeds regen en helaas nog geen cateraar. Maar het kwam allemaal goed. Om vier uur, gelijk met de eerste deelnemers arriveerde de cateraar. Tja, de weg kwijt geraakt, een afslag gemist, de spullen te laat voor elkaar. Kortom alles wat mis kon gaan was ook misgegaan. Maar de etensluchten uit de bus werkten erg aanstekelijk. Dus met z’n allen de schouders eronder en opbouwen geblazen. In recordtijd stond de tent en was de tap aangesloten. En al snel was alles weer vergeven en vergeten. We raakten lekker aan de praat met elkaar. En wat nog mooier was, is dat de zon heel goed z’n best deed.
 
Dat het een leuke middag was voor iedereen, bewijst het stukje dat Peter Kortekaas uit de regio West, ons helemaal spontaan stuurde:

Zaterdag 30 augustus de Regio Midden BBQ en uitje.

Hoe zou het weer zich houden, dat was de grote vraag. Onderweg naar de verzamel /startplaats op de grote parkeerplaats nabij Laagraven, was het al afwisselend regen met een lekker zonnetje.
Langzaamaan kwamen er toch leuk wat mooie Volvo s (20 stuks) die het wel aandurfden.
Onder de eenzame parasol stond wat te drinken en een lekker koekje te wachten tot de uitleg van de organisatie. Die duurde net wat te lang want de regen kwam ondertussen met bakken uit de lucht.
Al gauw gingen we toch op weg met de duidelijk omschreven route dus moest het wel gaan lukken.
Het ergste was wel na de eerste kilometers, toen we net even een stukje autoweg moesten overbruggen, daar hadden we bijna een boot nodig zoveel water kwam er uit de lucht en op de weg. Maar goed, het bleef droog in de auto en al snel was er toch wel weer de zon.
Voor ons uit regio West was het verrassend dat we na pagina 1 even de weg kwijt waren maar dat kwam omdat de routebeschrijving dubbelzijdig was afgedrukt en dus was het even stukje terug om weer de route op te pakken.
Onderweg nog even met een groepje boeren staan praten die bezig waren een groot aantal schapen van een weiland naar een ander weiland(met vers en veel gras)over te brengen, met behulp van een grote aanhanger waar 40 schapen tegelijk in vervoerd werden.
 
Het was een mooie rit met veel dijkjes en draaien en keren.
Uiteraard heel mooi om al het fruit aan de bomen te zien en wat men ook nog aan het plukken was.
Steeds kwam er weer of de Lek of de Linge of de Waal terug in de route en of dat nog niet genoeg water was deed ook de regen nog wel eens van zich spreken.
De Appeldijk is toch zeker wel het vermelden waard, helemaal alleen tussen de bomen vol met appels maakte het een leuk plaatje dus.
En ja of er nog niet genoeg water was geweest of gezien gingen we uiteindelijk ook zelf nog eens met een pontje naar de overkant, is altijd even een moment van rust en benen strekken.
Onderweg kwamen we nog voldoende restaurants tegen waar er genoeg tijd was om wat te drinken. En zo langzamerhand liep de rit ten einde, echter dat was pas het begin van de tweede helft, want er stond ons nog een gezellige BBQ te wachten.
Op een mooi groot en zeer eenzaam en rustig parkeerterrein stond inderdaad een witte tent ingericht met een leuke bar en BBQ dus dat kwam wel goed.
 
Na gezellig zo hier en daar met wat deelnemers te hebben zitten kletsen kwam het sein dat ook de BBQ van start kon gaan en het vlees, de frietjes en de salades klaar stonden.
Alles was goed verzorgd en smaakte goed, het was dus een mooie afsluiting van een leuke middag, waar wij als gasten van regio West zo een familie dag van de regio Midden hebben meegemaakt.
 
Dank aan de organisatie.
 
Peter en Corrie Kortekaas

Link naar foto’s:  2014-08-30 Barbecue en Lek-Linge Toertocht