nieuwe leden avond 6 februari

Nieuwe leden avond Regio Midden

Donderdag 6  februari 2014

Postillon Hotel Bunnik

Nieuwe leden krijgen een gezicht!

Donderdag avond  6 februari hield regio Midden een nieuwe leden avond. Iedereen die de afgelopen twee jaar lid is geworden en in onze regio woonachtig is, werd persoonlijk uitgenodigd.
Om 8.00 uur, terwijl het buiten stortregende, werden onze nieuwe leden  door ondergetekende -minstens net zo verse regio penningmeester- welkom geheten in de heuse business lounge van het Postillon Motel. We zijn natuurlijk niet zo maar een vereniging, dus dit vonden wel een passende ambiance.
Met tien enthousiaste Volvo liefhebbers hebben we een bijzonder gezellige avond
gehad.  In een klein uur is uitgelegd hoe onze landelijke vereniging werkt en wat de rol van de regio hierin is. Na een aantal vragen te hebben beantwoord kwamen we op het tweede deel van de bijeenkomst uit. Het is namelijk los van het geven van goede informatie (die trouwens prima op de
site van onze vereniging staat) heel interessant te weten wat mensen nu beweegt om lid te worden. Daarom hebben we de nieuwe leden in de gelegenheid gesteld hun verhaal te vertellen. En dat willen we hierbij graag doorgeven. De vereniging staat namelijk aan de vooravond van vernieuwing, zo belooft het VKM ons al een tijdje. En vernieuwing en nieuwe leden gaan hand-in-hand, niet waar?
Groep 2 1024x678
Dus wie zijn die nieuwe leden en wat houdt hen bezig? De één, zo blijkt, gebruikt hele rationele argumenten, de ander is juist meer gediend van emotionele waarden. Wij van het bestuur Midden vinden elk reden zeer waardevol. Kortom we heten alle leden bijzonder hartelijk welkom; 2014 belooft een gezellig en boeiend Volvo jaar te worden!

Onze nieuwe leden stellen zichzelf voor:

Naam: Robin Everaars, 19 jaar oud en al twee jaar lid.

Robin Everaars 1024x678
Ik ben lid geworden van de VKV na aankoop van mijn eerste Volvo Amazon (1962) en op aanraden van mijn stiefvader. Ik zag de Amazon op de Elandrun een paar jaar terug, ik was meteen verliefd. Ik verwacht van de vereniging: een centraal punt voor aanbod van onderdelen, het organiseren van evenementen en opkomen voor de belangen van de Volvo liefhebber. 
Sinds mijn 17e ben ik al bezig met volvo's. Aan de eerste Amazon heb ik anderhalf jaar gewerkt, na het halen van mijn rijbewijs kreeg ik helaas een maand later een ongeluk. Ik heb in die eerste maand wel 7000 km gereden. Met het geld van de verzekering heb ik toen mijn huidige Amazon gebouwd. Het is mijn dagelijkse auto. Ik krijg veel complimenten en ook mijn vriendin vindt het leuk.

Naam: Ton Verhagen, eigenaar van een ICT bedrijf en al 6 maanden lid.

Ton Verhagen 1024x678

Door mijn passie voor Volvo’s ben ik lid geworden van de vereniging. Ik ben nog op zoek naar een Volvo 142 uit 1970. Na mijn opleidingen ben ik voor een Deens bedrijf gaan werken. Daar kreeg ik meteen een Amazon van de zaak. Daarna een 142 en een aantal 244's. En zo is de liefde voor het merk gegroeid. Van de vereniging verwacht ik: technische kennis, gezelligheid en toertochten.
Ik heb redelijk wat kennis van restauraties. Ik heb zelf een Packard 1948 en een  Honda cb750 1996 gerestaureerd. Ik hoop een goede 142 in Nederland of Zweden te vinden. Als ik die heb wil ik wel een artikeltje schrijven over mijn vroegere Volvo's en de nieuwe aanschaf

 

Naam: René Wabbijn, 38 jaar, contractmanager bij BAM en lid sinds de VKB van 2013.

Rene Wabbijn 1024x678

Ik zocht een vereniging die ook regionaal actief is en ontdekte dat de VKV dat biedt. Ik bezit een PV544,type D  uit 1962. Mijn vader had vroeger 340's en later een 440. In '87 kreeg ik  al als jongen van 11 jaar een boekje van Volvo en werd getrokken naar de Katterug. De liefde is altijd gebleven. Na aanschaf van een huis met garage kwam in 2008 al snel een Katterug in de garage. Van de vereniging verwacht ik: technische kennis en leuke toertochten.
Als kind heb je een voorliefde voor het merk waar je vader in rijdt. Dat was bij mij niet anders. Zo vergaarde ik bij elk garagebezoek folders van de nieuwe Volvo modellen. Als jongen van elf jaar kreeg ik en jubileumboekje van Volvo in handen. Dat boekje heeft mijn voorliefde voor de Katterug aangewakkerd. Ooit zou ik zo’n auto hebben! Twintig jaar later, toen mijn echtgenote Daniëlle en ik een huis met garage kochten, is die droom uitgekomen. In de garage stond al snel een nevelgroene PV544 uit 1962. De auto geeft mij een leuke afwisseling tussen klassiek toeren en klussen. Wat ik vooral leuk vind, is dat de auto ook de interesse wekt van kinderen. Regelmatig word ik in de garage vergezeld een vier- en een achtjarige jongen in een blauwe overall. Wellicht een nieuwe generatie klassieke Volvo Liefhebbers?

Naam: Herman Lindeman, 57 jaar, logistiek medewerker bij Jongeneel en lid sinds september 2013.

Herman Lindeman 1024x678

Ik ben lid geworden van de VKV omdat ik een klassieke Volvo, een  Amazon P121 uit 1962, heb gekocht. Ik ben gevallen voor de lijn van de auto, het doorlopend dashboard, de vier deuren. En ik wilde een oldtimer waarvan de onderdelen goed verkrijgbaar zijn. Van de vereniging verwacht ik niets anders dan wat zij nu al biedt.

Naam: Dick Goettch, marketingmanager en anderhalf jaar lid.

Ik ben lid geworden op de jaarlijkse Volvo beurs in Nieuwegein. Precies naast het bedrijf waar ik werkzaam ben. En dat, nadat ik al 18 jaar de gelukkige bezitter ben van een Volvo 1800 ES uit 1973. Ik rijd de 1800 omdat ik het model erg mooi vond maar ook om een economische reden. Ik had namelijk het plan om een wereldreis te maken. Ik bedacht me dat mijn volvo 480 turbo er niet meer waard van zou worden. En de klassieke 1800 schreef niet af. Ik heb geen speciale verwachtingen van de vereniging. Maar ik hoop dat de vereniging  niet van mij verwacht dat ik in een rijtje achter elkaar ga rijden tijdens een toertocht, haha (red: een kandidaat voor de Elandrun?). Het bevalt goed, achteraf had ik 18 jaar eerder lid moeten worden!

Naam: Bert Meeuwsen, 53 jaar, organisatie deskundige, getrouwd met Henriette. Lid sinds de VKB 2013.

Bert Meeuwsen 1024x678

Ik wilde graag lid zijn van de grootste vereniging met de oudste modellen. Wij hebben twee oldtimers;
Een Volvo240 Polar 2,3i (1993) en een Volvo240 Super Polar 2,3i (1991). De Volvo 240 is een stille oude wens van mijn echtgenote en mij. Zij omdat zij vroeger een directeur had met zo'n auto en die mocht rijden. Ik omdat het gewoon een mooie auto is en een vroegere baas zo'n auto had en ik er ook één wilde. Van de vereniging verwacht ik vooral veel gezelligheid

Naam: Jeanine Rensen en Bert van Emden, 47 en 53 jaar, marketing consultant en een half jaar lid.

Jeanine Rensen en Bart van Enden 1024x678

We zijn lid geworden toen we een Amazon Combi, bouwjaar 1969, kochten.
We hebben de Amazon ook om geen wegenbelasting te hoeven betalen! Ik heb ondertussen al drie oldtimers versleten. Van de vereniging verwacht ik gezelligheid, technische ondersteuning en toer tochtjes. Naast de klassieke Amazon hebben we ook de allernieuwste V60 Hybrid. We zijn dus echte Volvo fans. Zelfs onze 2 schepen hebben een Volvo Penta!

Naam:Pieter Kok, 46 jaar, werkzaam als eerste monteur bij Volvo Klassiekers in Barneveld en een half jaar lid.

Pieter Kok 1024x678

Ik ben lid geworden tijdens de restauratie van mijn Amazon Combi (bouwjaar 1964).
Beïnvloed door een zwager met heel veel passie voor de Volvo Amazon ben ik overstag gegaan en heb ik er ook één gekocht. Van het een komt het ander, en nu is het zelfs mijn werk! Van de vereniging verwacht ik: gezelligheid, technische kennis en toer tochtjes.

Foto’s door André van Rooijen:

foto's nieuwe leden avond regio midden

Vriendelijke groet,

Onno Boersma, penningmeester Regio Midden