Sleuteldag op 20 april 2013 bij Volvo Serva te Nijkerk

Wat een zaterdag, die 20e april. Een mooie zonnige dag, en wat een opkomst voor de sleuteldag georganiseerd door regio Midden.

Wat cijfers:

  • 22 auto’s hebben op de 4 bruggen gestaan voor een onderhoudsbeurtje, een nieuw stuk uitlaat, remmen controle, een complete IPD set voor een achteras, de binnenverlichting schakelaars  of een rammeltje.
  • 5 auto’s zijn door Dick Reef, onze man van de TC, getaxeerd.
  • 11 auto’s zijn door de man van het uitdeuken zonder spuiten behandeld, met een geweldig resultaat.
  • 6 man (vijf sleutelaars en ondergetekende voor de planning ) waren erbij ter ondersteuning.
Tel daar nog eens bij de vele kannen olie en oliefilters, bekers koffie en stukken taart en het begint je zowat te duizelen.
Veel tekst om te zeggen dat het een zeer succesvolle, gezellige en prettig drukke dag was. Volvo Serva Nijkerk begint voor de regio Midden het thuis te worden voor de sleuteldagen. Ons bevalt de gastvrijheid heel erg goed. Enorm bedankt!
Vooraf was het al duidelijk dat we “vol” zaten. Dat wil zeggend dat de vier beschikbare bruggen allemaal zes keer een uur waren ingepland. Wat voor mij betekende dat ik streng moest zijn, tijd om betekent vertrekken. Maar gelukkig liep alles op de toepasselijke spreekwoordelijk rolletjes. Mede dankzij de hulp van  onze eigen technische mannen van de regio, bijgestaan door Volvo deskundige en Volvo Serva medewerker Gerard kon iedereen gerepareerd en wel op tijd zijn of haar werkplek verlaten. Iedereen? Nou niet helemaal. We hadden ’s ochtends om 9 uur meteen al een ernstige klinkende en rokende 444 op de brug staan. Wat bleek; onderweg uit Groningen naar Nijkerk, racend achter zijn broer aan, begeven één of meerdere zuigerveren het. Harry heeft Nijkerk nog wel gehaald, maar Jaap moest al heel snel vaststellen dat hier alleen een overall motorrevisie soelaas kan bieden. Ik hoop dat –rustig aan he!- de terugreis voorspoedig is verlopen. Wat kwam er nog meer voorbij deze dag? Nou, veel wagens van een bovengemiddelde kwaliteit. Heel erg mooi allemaal. Maar toch ook een Amazon die –meelijwekkend- dof, roestig en voorzien van PUR-schuim op plekken waar dat in die van mij in ieder geval niet zit de weg op moet.  Onder de auto nog meer verrassingen, een verknipt blik Heineken en wat slangenklemmen houden de uitlaat min of meer dicht, maar in ieder geval op z’n plek. Of we even een nieuwe voorpijp wilden helpen monteren. Een uur is dan niet veel, maar met veel WD40, een ijzerzaag en een boel geduld is ook dit klusje op tijd geklaard. Deze dolblije eigenaar zien we vast nog weleens terug.
Naast al het gesleutel was er gelukkig ook weer veel tijd om de contacten aan te halen en bij te praten. Het zou weleens een memorabele dag geweest kunnen zijn, maar hierover later meer. Persoonlijk heb ik weer wat meer clubleden leren kennen. Wat een diverse en verrassende mensen kom je tegen op zo’n dag. Zo sprak ik iemand, die nog al gehaast, aangaf niet teveel tijd te hebben. Thuis wachtte nog een project met wat tijdsdruk zie je. Oh, en wat voor project dan? Nou, ons mede lid moest nog even een kroon in elkaar timmeren, als decor voor het jeugdjournaal! Of iemand uit ’s Hertogenbosch met een wel heel speciaal verhaal over een  vouwdaken leverancier uit het zuiden des lands. Dat verhaal zal ik hier niet herhalen, dat is meer borrelpraat. Bijvoorbeeld bij de barbecue-familiedag op 31 augustus. Komt U ook? Het vindt plaats in Amersfoort, in een strandtent aan de Eem. Vooraf doen we een stadswandeling onder leiding van een gids. En wie weet horen we dan hoe het echt zit met die raddraaiers uit Amersfoort. Verder op onze agenda:  De Poetsdag op 22 juni in Bennekom en het Nationaal Oldtimer festival in Zandvoort op 11 augustus.

Rest mij u een heel fijne zomervakantie te wensen!

Tot ziens, tot later!

Link naar de foto’s van deze dag:

https://picasaweb.google.com/100162981512918268107/201320AprilSleuteldag?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOXTg5Sx7qDfTg&feat=directlink