Nationaal oldtimer festival 30 september 2012

A day at the races, 30 september 2012.

 

Verslag.

 

Zondag 30 september was de grote dag voor de snelheidsliefhebbers. Althans op het circuitpark Zandvoort, buiten het circuit op de openbare weg was het zowel op de heen- als op de terug weg filerijden geblazen. Maar dat mocht de pret niet drukken!

Het Nationaal Oldtimer Festival, daar hebben we het over. En de Volvo klassieker vereniging, regio Midden was erbij. Dankzij de ruimhartige bijdrage van FORMIDO hadden we op zondag de beschikking over hun riante VIP room, boven de pitsstraat en tegenover de tribunes. Een pracht plek om even bij te komen en in alle rust te genieten van koffie, de taartjes en de frisdranken en het uitzicht op de baan natuurlijk. Zo'n vijftig tot zestig mensen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt, wat resulteerde in een doorgaans gezellige drukte voor het raam waar al het moois voorbij kwam.

En wat was er veel te beleven! Scheurende motoren, een optocht van de bijzonderste Porsche's, De MG Car Club en een heuse Bugatti. Er werd gereden in verschillende klassen en er was ook de mogelijkheid om met de eigen wagen het circuit op te gaan. De serieuze races werden gedomineerd door de Ford Escorts en Cortina's uit de zestiger jaren. Wat een snelheid zit er in die wagens! Ook bijzonder om te zien is dat ze werden achtervolgd door een Opel Kadett type C, nou niet meteen een auto die je circuit aspiraties zou toedichten. Het meeste bekijks hadden toch wel de tijdslots waarin privé over het circuit gereden mocht worden. Een bonte stoet van klassiekers, die je normaal gesproken nauwelijks meer op de openbare weg ziet, trok voorbij. De ene op maximale snelheid, de ander alsof het een tripje door de duinen betrof (wat natuurlijk feitelijk ook zo is J). En waar ikzelf een beetje door werd geraakt waren niet de auto's maar een verzameling Puch's , type hoog stuur en een enkele kikkerbek, die ook een rondje mee mochten rijden. Heel erg leuk, sommige met een tasje achterop alsof ze naar hun werk gingen.  Dat deed me echt denken aan vroeger tijden, toen ik zelf met zo'n ding van huis in Den Haag naar school en een stage adres van in Delft moest. Waar blijft de tijd, of word ik nu sentimenteel?

Maar het was niet alleen maar leuk. Eén van onze clubleden heeft op het terrein, buiten zijn schuld, een aanrijding gehad. En wat blijkt het dan lastig om een hulpdienst bereid te vinden om je auto af te slepen. En wat de verzekering ervan vindt is ook nog maar de vraag. Is het terrein openbare weg of privé terrein?  Gelukkig waren er getuigen die over de schuldvraag geen enkele twijfel lieten bestaan. We hopen dat het financieel toch nog goed gaat aflopen.

Om drie uur was de koek op en hebben we de VIP Box opgeruimd achtergelaten. We hopen er een volgende keer weer van gebruik te mogen maken. FORMIDO,bedankt voor deze mogelijkheid!

Natuurlijk zijn er ook wat foto's gemaakt. Ik heb ze verzameld in ons webalbum. Via onderstaande link (even kopieren en in uw browser plakken) kunt u ze bekijken.

https://picasaweb.google.com/100162981512918268107/201230SeptemberZandvoort?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOfbvYXs8cyW4wE&feat=directlink

groeten,

Erik Wielink