Heuvelrug Toerrit 2012 (17 juni)

17 juni, een prachtige dag. Althans, om een toerrit te rijden niet om een potje te voetballen tegen Portugal (en uitgeschakeld te worden voor het EK). Maar die toerrit, die maakte op voorhand natuurlijk alles goed.

Rob, Jaap, Bas en ondergetekende waren in alle vroegte al bij de ontvangstlocatie “De Dennen” in Renswoude. Om de vlag op te hangen en alles nog een keertje goed door te nemen. Zenuwachtig, welnee….  33 equipes hebben zich vooraf ingeschreven, maar door ziekte van de navigator deden er uiteindelijk 32 mee met de rit.

internationaal_gezelschap-001

 Een kleurrijk en internationaal gezelschap verzamelde zich zoals het Volvo rijders betaamt, keurig op tijd. Alleen het parkeren, daar moeten we allemaal nog wat aan werken. Staat er één verkeerd, dan volgen er meer en voor je het weet raakt de boel bijna geblokkeerd. Een leermoment voor volgend jaar.

op_alles_voorbereid

Bas, Steffie en Jaap hadden een prachtige route uitgezet. Jammer genoeg kon Steffie door ziekte er zelf niet bij zijn. Ruim 150 kilometer ging het over heel goed begaanbare wegen en een paar honderd meter “onverhard” voor het echte rally gevoel. Door plaatsjes als Harskamp, Kootwijk, Doorn, Wijk bij Duurstede en Amerongen. Over de hei, door boswachterijen en –leuk voor het echte stuurwerk- langs de Rijn dijk. De route was uitgeschreven, dus geen moeilijk gedoe met bol-pijl of ingetekende kaart opdrachten. Maar gelukkig zaten er toch wat instinkers in. Zoals een veer over de NederRijn. Als je niet op tijd linksaf sloeg, tja dan werd het toch een wat langere route.

Kortom:  het uitzicht was mooi, de route klopte, er was voldoende tijd voor een pauze en het weer werkte heel erg mee.

Geen gedoe dus? Nou, het wedstrijdelement zal in een enkele auto toch wel voor wat “bolle ruiten” hebben gezorgd. Voor de competitie waren er vragen, zoals de leeftijd van een IJS-klassieker en het aantal in hout uitgevoerde locomotiefjes. Die vragen beantwoorden lukte meestal nog wel. Maar niemand had de letterbordjes in juiste de volgorde gezien,opgeschreven en de foute witte letter genegeerd. Laat staan het bonuswoord bij elkaar gepuzzeld. Dat komt misschien omdat iemand de D uit Scandinavië gestolen had, of omdat Jaap de bordjes wel in heel erg hoog gras langs de weg had verstopt.

Telling bij finish wees uit dat er toch één overduidelijke winnaar was. En die winnaar ging aan het einde van de dag met een prachtige B&D gereedschapset naar huis en mag een heel jaar lang pronken met de enige echte Heuvelrug Wisselbeker. En volgend jaar verwachten wij de winnaar  natuurlijk weer aan de start om de beker te verdedigen. Want meer dan eens je naam op de beker is natuurlijk helemaal te mooi om waar te zijn. Het geheim van het winnen werd in vertrouwen nog wel even gedeeld: het gaat om een goede rolverdeling tussen de voorstoelen en de achterbank. Logisch toch?

altijd_gezellig

Al met al was het een prachtige dag die we dankzij de gulle bijdragen van onze sponsors: Formido, Nordicar, Garage Riemersma en Volvo-Klassiekers hebben kunnen organiseren. En natuurlijk ook dankzij de inzet van twee leden uit onze regio: Steffie en Bas voor het uitzetten en de jurering. Hulde aan Steffie en Bas!

Wij hebben er veel plezier aan beleefd en zijn vast van plan er een traditie van te maken.

 

Namens het bestuur van de Regio Midden,

Erik Wielink

de_trotse_winnaar