Poetsdag 21 april

wassenZaterdag 21 april was koud, nat en winderig. Niet echt een dag om eens lekker met de klassieker erop uit te trekken, laat staan om 'm in de buitenlucht te vertroetelen met zeepjes en smeerseltjes. Daarom waren we als bestuur van de regio Midden bijzonder verheugd met de opkomst van 15 deelnemers in die vroege ochtend te Bennekom. 

Maar, voor zover het weer daar al een negatieve invloed op had, was de stemming meteen al opperbest. Wat wil je ook met het vooruitzicht van de verwarmde hal van de firma Velbo Schadeherstel, waar je de hele dag onder professionele begeleiding met je hobby bezig kunt zijn. En waar je enthousiaste clubleden treft om  uitvoerig mee (bij) te kletsen en elkaars werk kunt bewonderen. 

 Toch begint de dag echt heel erg nat. In het wasstation wel te verstaan. luisteren

De wagens werden eerst gespoeld, gesopt en weer afgespoten voordat ze de hal in konden voor het echte werk. Het echte werk is het specialisme van de firma Eenzet Automotive, leverancier van een groot assortiment poets- en beschermingsmiddelen. Stap voor stap werd ons uitgelegd waarom het poetsen van de lak belangrijk is en in welke stappen een professionele poetser te werk gaat. We hebben geleerd dat het bij het poetsen niet alleen gaat om de glans, het gaat vooral om de bescherming van de lak. Goed poetswerk en vooral het toepassen van de juiste middelen zorgt er voor dat de klassieker langer bestand is tegen de winterse omstandigheden, maar ook tegen de (hopelijk deze zomer) stralende zon. En natuurlijk, wie wordt er niet gelukkig van, als na een dag werken je auto staat te stralen als nooit te voren?

zelf_doen

Één bijzonder geval toonde dat het beste aan: het dak van de gele Amazon combi van Sybrand v.d. Meulen. Zo dof als verweerde grondlak aan begin van de dag, maar stralend als nieuw reed hij 's middags naar huis. De buren zullen wel denken.... Hierbij moet wel worden opgemerkt dat Eenzet Automotive in dit speciale geval een extra uitdaging zag die dan ook, heel sportief, met alle beschikbare middelen werd aangepakt.

De afspraak die we voor deze dag hebben moeten maken is dat er in de hal geen eigen poetsmiddelen gebruikt kunnen worden. De reden daarvoor is dat er in de hal geen siliconen houdende middelen verwerkt mogen worden. En veel middelen uit de schappen van de bekende leveranciers hebben dat goedje nou eenmaal wel als ingrediënt.

 

raad_en_daad

Maar wat deert dat, als je ter plekke voor twee tot drie tientjes een hele zak spullen koopt waarmee je de komende jaren vooruit kan? Middelen waarvan je bovendien uitvoerig is uitgelegd hoe je het moet gebruiken en wat de effecten ervan zijn op de lak en chromen onderdelen. En waarmee je bovendien een hele dag hebt kunnen oefenen onder deskundig toezicht.

Al met al was het een zeer geslaagde dag. Zo geslaagd dat we het voornemen hebben om dit volgend jaar te herhalen.

Alle dank gaat uit naar de bedrijven die deze dag mogelijk gemaakt hebben: Velbo Schadeherstel voor de gastvrije ontvangst en gebruik van de hal en Eenzet Automotive voor alle advies, uitleg en bijstand bij het poetsen.

 Namens het bestuur van de VKV Regio Midden,

Erik Wielink