Kennismaking met nieuw bestuur in Soesterberg

Begin november ontvingen alle leden van regio midden een brief met een uitnodiging voor een bijeenkomst op 20 november. En eigenlijk was het een dubbele uitnodiging. Enerzijds om persoonlijk kennis te maken en anderzijds om ideeën en suggesties te delen voor de activiteitenkalender 2012. Ruim 60 leden gaven hieraan gehoor en reden met hun klassieker naar het museum van Vliegveld Soesterberg. En daarmee was de eerste activiteit van het nieuwe bestuur regio midden een feit.

Speciaal voor deze gelegenheid stelde het vliegveld haar middenterrein open om te kunnen parkeren bij Soesterberg_2een straaljager van vroegere tijden. Het had een mooi plaatje kunnen zijn voor onze website maar helaas werd het een wazig resultaat. En dat lag niet aan de fotocamera’s of het gebrek aan vaste hand. Het was zo mistig dat zelfs op korte afstand fotograferen gekleurde schimmen van onze klassiekers opleverde. Volgende keer beter. En die gelegenheid komt nog want we zijn in de toekomst als regio midden weer van harte welkom in het museum.

Dan maar gauw naar binnen voor ontvangst met lekkere koffie en gebak. Even een beetje opwarmen en de rumoerigheid  opzoeken. Het was gezellig druk in de serre van het museumcafé. En als snel werd ons vermoeden bevestigd dat er veel behoefte is aan een actieve Regio midden. Wat een hoop positieve reacties! Jaap Blijleven nam het woord om de bestuursleden voor te stellen en alvast een voorlopige activiteitenagenda te delen. Zijn verzoek is om voor 15 december eventuele op- en aanmerkingen aan ons door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarna volgt de definitieve versie en wordt die gepresenteerd op de Nieuwjaarsborrel van 21 januari 2012.

Na het praatje gingen vele leden een ‘vlucht’ maken door het museum voor een tijdsbeeld van de militaire luchtvaart van 1950 tot heden. Er is binnen en buiten van alles te zien. Van prachtige oude toestellen met propeller, tot snelle jachtvliegtuigen als de F16. In een interactieve presentatie wordt de bezoeker geïnformeerd over de techniek in en om een vliegtuig. Echt interessant voor de techneuten onder ons. In Soesterberg_1het Flying Centre kan de bezoeker zelf ervaren hoe het is om in een F16 te vliegen. Echt de moeite waard om te gaan zien.

Ondertussen hebben wij nog een tijdje gesproken over de geplande activiteiten. Diverse mensen boden hun hulp aan bij het organiseren van een toerrit. Voor het bestuur een geweldige ‘duw’ in de rug. Zo kunnen wij binnenkort al beginnen met de voorbereidingen van een tocht langs al het moois van Utrecht en omgeving.

Als dit een voorproefje is voor toekomstige activiteiten, dan kunnen we gerust spreken over een harde kern van enthousiaste en actieve leden in Regio midden. Iedereen hartelijke dank voor jullie komst en graag tot ziens bij volgende activiteiten. En u komt toch ook naar de Nieuwjaarsborrel op 21 januari 2012 bij Albert Riemersma in Harderwijk! 

 

Bent u geïnteresseerd in de foto's van dit evenement, klik dan op de volgende link https://picasaweb.google.com/118324545468904199895