zomerrit, BBQ en mooiste van de regio verkiezing

Zaterdag 20 augustus, de laatste zaterdag van de vakantieperiode in de regio Midden. Tijd voorde traditionele Zomerrit, de verkiezing van de “Mooiste van de regio” en de BBQ.

 

Altijd weer mooi om te zien dat iedereen ongeschonden is teruggekeerd van zijn / haar / hun vakantiebestemming. Voor iedereen die in Nederland is gebleven was het weer niet altijd fantastisch, maar zaterdag 20 augustus vormde daarop gelukkig een uitzondering. Geheel tegen de voorspellingen in bleef het droog (althans tot 20.30 uur, op de terugweg zal menigeen een stortbui hebben moeten trotseren) en scheen de zon volop. Onder de deelnemers was ook een zalmroze Amazon Cabrio, ben benieuwd of zij het nog een beetje droog hebben kunnen houden. Goossen Foppen met assistentie van Jan Mulder had deze keer een prachtige rit uitgezet. Start in Loenen, dan een heel eind langs de Vecht, dan in noordoostelijke richting via de bossen bij Lage Vuursche naar Eembrugge om via Putten bij de BBQ locatie te komen. Als regio hebben we er aardigheid in om ieder jaar een andere locatie te bedenken waar we makkelijk kunnen parkeren en vrij zijn om onder het genot van consumpties en een lekkere maaltijd met elkaar te kletsen. Na een bijna verregende editie aan de Lek en een wat krappe (maar mooie) plek bij kasteel Staverden hebben we dit jaar gekozen voor Ouderenzorg en Groepsaccomodatie de Riebeeck in Ermelo. Hmmmm, ouderenzorg, de gemiddelde leeftijd van het ledenbestand is stijgende, maar ouderenzorg? Maar het ging natuurlijk om de groepsaccomodatie, een perfecte plek hoorde ik van iedereen die er iets over wilde zeggen. Midden in het agrarische land, achter een boerderij en koeienschuur een prachtige verbouwde boerenschuur met veranda en een grasveld met zitjes onder de appelboom. Veel mooier kan het niet worden, we overwegen als regio te stoppen met zoeken naar een nog betere locatie. Na de rit trok de uiterst deskundige jury zich terug op het parkeerterrein voor de “Mooiste van de Regio” verkiezing. De lichtblauwe combi viel af, die had vorig jaar al gewonnen. De top drie werd uiteindelijke gevormd door een rode Katterug, een in nieuwstaat verkerende goudkleurige 164 en de net gerestaureerde blauwe Amazon Combi van Arjan Brunekreef uit Voorthuizen (wat we voor het gemak maar tot de regio midden rekenen). De laatste mocht met de prijs, poetsmiddelen, naar huis. Doorslaggevend was, naast de uitmuntende staat van de wagen,  het feit dat Arjan er zo enthousiast over vertelde wat hij allemaal tijdens de restauratie had moeten overwinnen. Dat belonen we graag!

Herman was er weer met dit keer twee assistentes voor de verzorging van de inwendige mens. Dit keer met een echte barbecue, satésaus en vier verschillende heerlijke salades. We hebben gesmuld! Wat een feest is het toch iedere weer als Herman zijn bus uitlaadt en ons verrast met zijn kookkunsten.

De techniek was één van ons niet helemaal goed gezind. De ANWB moest er aan de pas komen om de voorwiel ophanging van één van de deelnemers te herstellen. Dat was nog niet zo eenvoudig, maar uiteindelijk stond de Katterug weer op vier wielen en kon de terugreis worden aanvaard.

En zo eindigde weer een mooie activiteit, met dank aan iedereen die zich bij de organisatie hiervoor heeft ingezet.

Erik Wielink

secretaris/penningmeester Regio Midden

Foto’s: 2016-08-20 BBQ, zomerrit en mooiste