LKW 2014

LKW 2014

Een super gezellig weekend!

Met meer dan 100 equipes, een gezellige ontspannen sfeer en uiteindelijk goede temperaturen was het landelijk kampeerweekend wederom een groot succes.

Woensdag: bar koude start van het kampeerweekend

De zaterdag voorafgaand aan het weekend kwamen de eerste kampeerders al naar de camping ‘De Lente van Drenthe’ in Gasselte. Zij kwamen aan met mooi zonnig weer, dit in tegenstelling tot de vaste aankomstdag op woensdag, want toen was het ontzettend fris. Gelukkig kon iedereen zich lekker opwarmen in de verwarmde tent en kon daar genoten worden van een versgebakken ‘kniepertie’, een zoete, dunne haarde woafel uut Drenthe.

De kinderen konden zich ‘s middags in de tent vermaken met andere zoete lekkernijen. Zij konden daar namelijk cupcakes versieren. Het was een ontzettende smeerboel, maar ieder kind ging trots naar huis met hun eigen creaties. 

De terreincommissie was nog tot half elf ’s avonds bezig om iedereen naar de juiste plek te wijzen. Veel kampeerders hadden het slechte weer afgewacht, maar  -helaas- ook om half elf regende het nog.

Donderdag: tijd voor strijd!

Donderdag was het dan eindelijk droog. De tent werd die ochtend opgefleurd door de kinderen. In de knutseltent werden er bloempotjes geverfd en werden er papieren bloemen gemaakt. De potjes met de bloemen werden op de tafels in de tent gezet, dit zorgde voor een gezellige aankleding.

’s Middags was het tijd voor actie. Op het grasveld, net buiten de tent , kon men zich in een sumoworstelaarpak hijsen en de strijd aangaan met de tegenstander. Het was hilarisch om te zien dat veel worstelaars niet meer in de benen kwamen als ze eenmaal de vloer hadden bereikt. Met veel deelnemers en toeschouwers was het een groot succes.

Ook donderdagavond kon er gestreden worden. Ditmaal niet in een sumoworstelaarpak, maar in eigen kledij aan de tafels in de feesttent. In de tent werd door presentator Michaël Wiese de ‘Kroegquiz’ gepresenteerd. Een algemene en avondvullende kennisquiz met diverse vragen, een muziekronde en een fotoronde. Met 23 teams zat de tent behoorlijk vol. Het was tot het einde spannend welk team zou gaan winnen, maar uiteindelijk ging het team ‘De Dino’s en Morris’ er met de eerste plek vandoor.  

Vrijdag: toeren en feesten

Vrijdag was het weer tijd voor de toertocht. De rit bracht de Volvo’s over prachtige paden naar bijvoorbeeld het dorpje Drouwen, de hunebedhoofdstad Borger en het esdorp Grolloo. Ook kon er een bezoek gebracht worden aan het gevangenismuseum Veenhuizen. Het was zeker de moeite waard om daar even uit de auto te stappen, een ritje in een oude (Volvo) boevenbus te maken, het biermuseum te bezoeken of gewoon een wandelingetje te maken. Na bijna 100 kilometer was iedereen weer terug op de camping.

Vanaf zeven uur konden de kinderen meedoen aan een kinderbingo. Het duurde voor sommige kinderen misschien iets te lang, maar iedereen ging naar huis met ten minste twee prijzen.  Na de kinderbingo was de prijsuitreiking van de toerrit. Dit jaar besloot regio Noord het over een andere boeg te gooien. Niet de plekken één, twee en drie kregen een cadeau, maar de plekken vijf, tien, vijftien, twintig en vijfentwintig. Ze kregen allemaal een waardebon van vijftig euro aangeboden door Dries Bakkenes.

Na de uitreiking was het tijd voor de band Finally. Een top allround coverband met een veelzijdig en dansbaar repertoire. De band zorgde voor een groot feest en de dansvloer stond dan ook tot één uur ’s nachts vol met dansende Volvo liefhebbers.

Zaterdag: een drukke activiteitendag

Na het grote feest van vrijdagavond was het zaterdagochtend alweer vroeg dag. Die ochtend was er voor de kinderen een expressiemorgen en kon iedereen een plekje bemachtigen op de snuffelmarkt. Tijdens de expressiemorgen konden de kinderen poffertjes eten, verven en knutselen. Op de snuffelmarkt werden verschillende dingen te koop aangeboden, waaronder schilderijen met Volvo’s, auto-onderdelen en zelfs een Volvo 340 DL. De auto, eigendom van Geert Deekens, werd binnen een uur al verkocht.

’s Middags kon iedereen meedoen aan ‘De Highland Games’. De vijftig deelnemers werden onderverdeeld in vier clans en moesten een traditioneel Schots kilt aan. ‘De Highland Games’ zijn te vergelijken met het ouderwetse zeskamp, zoals die andere jaren vaak werd gedaan. De onderdelen zandzak gooien, ringworstelen en de estafetteloop mochten dan ook niet ontbreken in deze stoere variant.

Rond acht uur had Margreet Polling een verrassingsact in petto. In de tent stond een orkest opgesteld en vanachter een groot wit doek werd een Volvo 850 de tent binnen geduwd. Rijden deed de Volvo helaas niet meer, want de organisatie van de act had veel onderdelen uit de auto gesloopt. Zo had de auto geen sloten en stoelen meer, en was de motor eruit gehaald. Dit alles was gedaan om de Volvo ‘slaanbaar’ te maken. Er werd namelijk muziek gemaakt op de Zweedse auto. Met stokken en hamers, en dichtgooiende deuren werd er een goede harde beat gemaakt. Het was een spectaculair gezicht.

Dat regio Noord maar geen genoeg kan krijgen van het uitreiken van prijzen bleek zaterdagavond maar weer. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op het landgoed ‘De Havixhorst’ in de Wijk had regio Noord zich gepresenteerd en kreeg iedereen een zakje bloembollen mee . Het verzoek was om de bollen mee te nemen naar het kampeerweekend om er een fleurige boel van te maken. Een jury besloot zaterdag uiteindelijk wie de mooiste lelies had grootgebracht. De familie Harleman bleek uiteindelijk de knapste bloem te hebben.

Na het bloemenfestijn kon de DJ aan de slag. Het was voor hem moeilijk om de vrijdagavond te overtreffen, maar toch wisten veel mensen wederom de dansvloer te vinden.

Zondag: tijd om dag te zeggen

En dan is het zondag. Tijd om naar huis te gaan. Maandenlang hebben we ernaar uitgekeken en binnen een week is het dan alweer voorbij.  We kijken terug op een zeer geslaagd weekend en wensen regio  Zuid-West en het jongerenregister veel succes met het overtreffen van deze geweldige vijf dagen!

Het organisatieteam regio Noord