Lustrum Feest

H

10 oktober 1970 – 2010      Volvoclub 40 jaar!

 

Niemand zal het ontgaan zijn. Groots werd het 40 jarige bestaan van de Volvoclub gevierd.

Ook het weer was ons goed gezind, zonovergoten was de dag!

 

Club Noord verzamelde zich bij hotel Waanders in Staphorst waar een heerlijk stuk jubileumtaart en koffie klaar stond. Vanuit daar reden we een prachtige route naar Lelystad. Tja, wel heel bijzonder om in een lange optocht met verschillende types Volvo's te rijden.

 

Voor de afslag Aviodrome kwamen er al wat Volvo's in de problemen, aangezien een lange file ontstond door het zoeken naar een parkeerplaats. Een fan bleek in deze omstandigheid dan ook geen overbodige luxe. Equipes die meededen aan de concours d' élégance werden verzocht om de vliegstrip van Aviodrome op te rijden. Daar verzamelden zich uiteindelijk ongeveer 50 auto's. Deze werden vervolgens door deskundige juryleden beoordeeld. Eigenaren die gekleed waren in de style van toendertijd, mochten bij hun auto blijven staan. De rest werd vriendelijk verzocht om de vliegstrip te verlaten. Er was genoeg te bekijken in het museum van de Aviodrome, dus daarmee werd de tijd opgevuld.  Niet dat de mensen zich hoefden te verveelden, immers de clubleden zochten elkaar op voor een gezellig praatje in het zonnetje met een glaasje erbij.

 

Rond 17.00 uur werd er een toespraak gehouden door de voorzitter. Hij deelde mede dat de clubleden een mooi jubileumboek thuisgestuurd zouden krijgen. Persoonlijk heb ik deze al in mijn bezit. Een mooi naslagwerk, waaraan zichtbaar is gewerkt door liefhebbers met passie voor hetzelfde merk. Vervolgens werden de uitslagen bekend gemaakt van de concours d' élégance. Leuk en verassend is te melden dat zowel ik alsook mijn broer Collin in de prijzen zijn gevallen.  Dit jaar was, zoals Collin zelf zegt, de geboorte van zijn auto en de 1ste prijs voor zijn P1800 Jensen is dan ook een prachtige bekroning.

 

Nadat de prijzen waren uitgereikt werd het heerlijke dinerbuffet geopend. Op verschillende plekken in de hal had je keuze uit een vlees-, vis- en/of een vegetarisch buffet. Met volle buiken gingen vervolgens de voetjes van de vloer, met als verassing een optreden van Marilyn Monroe!!

 

Al met al denk dat alle clubleden terug kunnen kijken op een geweldige dag. Op naar het 50-jarig jubileum!!!.

 

 

Debby Alkema

Namens club Noord

 

ier ook wat foto's van regio Noord van het lustrumfeest

Verzamelen was in Staphorst waar we eerst een heerlijke taart met koffie hadden geheel in de goede sfeer