Technische avond: automaatbakken


Op vrijdag 25 november komen we als regio Noord-West in Zwaagdijk-West alles te weten over automatische versnellingsbakken.


Dat is geen nieuws, maar het volgende wel: er is ter plaatse een wegafsluiting.

Verkeer vanaf de A7 dient op de N307 (Westfrisiaweg) de borden “4” te volgen. Dat betekent niet de eerste afslag naar Zwaagdijk maar doorrijden naar de volgende afslag. Daar kan men bij het tankstation omkeren en onder het viaduct door over de N307 terug naar afslag Zwaagdijk. Voor eventuele vragen: 0651306872 (gastheer Sander de Wit).

Herinnering: Vrijdag 25 november: bezoek revisiebedrijf versnellingsbakkenBW35 Volvo 164

Op vrijdag 25 november staat in Zwaagdijk-West een bezoek gepland aan “412 Transmissie Service”, het bedrijf van Sander de Wit.

De tip kwam van ons clublid Henk Vendel. Hij heeft een automatische versnellingsbak, een BW35, in zijn 164 zitten. Sander de Wit heeft die gereviseerd en Henk is daar zeer tevreden over. ,,En hij vindt het een leuk idee als we bij hem een kijkje nemen.”

Sander zegt dat je een versnellingsbak prima kunt vergelijken met een Zwitsers uurwerk. ,,Elk onderdeel moet in perfecte harmonie bewegen met alle andere onderdelen. Dat maakt het mechaniek binnen in een versnellingsbak tot een complex en fascinerend stuk techniek.” De Wit heeft verder als motto dat hij pas tevreden is als de klant dat is. Deze avond zal hij laten zien hoe een (automatische) bak werkt, wat er fout kan gaan en wat hij vervolgens wel of niet kan doen.

We beginnen om 20.00 uur op het adres Zwaagdijk 412 met postcode 1686 PJ in Zwaagdijk-West nabij Hoorn. De bedrijfsruimte van Sander ligt naast zijn ouderlijk huis, in een woonomgeving. Parkeren langs de weg of anders een stukje verderop bij de kerk. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer over het bedrijf op de website www.412.nu 

 

 


Evenement-informatie

Organisatie regio Noord-West
Type evenement Technische bijeenkomsten
Startdatum 25-11-2022 20:00
Locatie Zwaagdijk - West