Technische avond Ontsteking

Technische avond ontsteking, vrijdag 2 februari bij Munsters Metaal in Helmond

Deze technische avond staat geheel in het teken van ontsteking. Het lijkt zo simpel; accu, bobine, contactpuntjes, stroomverdeler en bougies. De meeste ontstekingsinstallaties zijn al 50 jaar oud en ze doen het nog steeds. Maar achter deze ogenschijnlijk simpele onderdelen gaat een wereld van geheimen schuil, veelal zorgen natuur-wetten voor beperkingen en prestatie limieten. Is een elektronische ontsteking de oplossing?

Han Misdom zal ons aan de hand van een PowerPointpresentatie meenemen in de wereld van de auto-ontsteking.
foto PPT Aan de hand van simpele voorbeelden wordt ons duidelijk gemaakt waarom de lichthoogte van de contactpunten (soms) best wel kritisch komt. En wat is voorontsteking eigenlijk, waarvoor is dit nodig en hoe kun je dat aanpassen? Hoe stel ik het ontstekingstijdstip in en meer van dit soort vragen. Aan de hand van een demonstratieopstelling laat Han zien dat je met een normale Volvo bobine vonken kunt trekken van meer dan 10mm!! Maar dat is toch helemaal niet nodig hoor ik menigeen al denken; de elektrodeafstand van een bougie is toch maar 0,7mm. Dit is een leuke hersenkraker die aan de hand van natuurkundige verschijnselen en wetten verklaard gaat worden. Ook wordt het verschil getoond tussen diverse bobines en de voor- en nadelen van een elektronische ontsteking worden in kaart gebracht.

Ook worden er tips gegeven voor het onderhoud van de ontstekingsinstallatie. De fabrieksdocumentatie is er niet op voorzien dat het spul een halve eeuw in bedrijf zou zijn; dus enkele specifieke aandachtspunten, die je in geen enkele documentatie tegenkomt, zullen aan bod komen.

  

Het programma:

19.30     Zaal is open, ontvangst met koffie en een “kuukske”

20.00     Start van de presentatie

21.30     Korte pauze

21.45     Extra demo’s voor diegene die het naadje van de kous willen weten
                Facultatief: Rondleiding door het bedrijf van onze gastheer (Munsters metaal)

22.15     Naborrelen onder het genot van een hapje en een drankje

23.00     Einde

Inschrijven voor deze technische avond is verplicht, dat doe je midddels de AANMELDKNOP onder aan deze pagina

Ca. een week van tevoren krijg je nog een bevestigings-Email met daarin de laatste info zoals, adres, parkeerinstructies etc.

Evenement-informatie

Organisatie regio Zuid
Type evenement Technische bijeenkomsten
Startdatum 02-02-2024 19:30
Einddatum 02-02-2024 23:00
Sluitingsdatum 30-01-2024
Locatie Munsters

Sorry, het evenement is nu vol en we kunnen geen registratie meer accepteren