Voorwaarden Lidmaatschap

Voorwaarden Lidmaatschap en betalingsinformatie

Wie kunnen lid worden?
De Vereniging staat open voor iedereen die eigenaar is van een Volvo Klassieker. Dat wil zeggen, een Volvo personenauto of een daarvan afgeleide bestelauto, ouder dan 25 jaar. Ben je geïnteresseerd, maar heb je (nog) geen Volvo Klassieker, dan is er de mogelijkheid om donateur te worden.

Soorten lidmaatschap
Je kunt kiezen uit verschillende soorten lidmaatschappen namelijk:
- Lidmaatschap
- Jongeren lidmaatschap
- Donateur
- Partner lidmaatschap

Lidmaatschap
Als je eigenaar bent van een Volvo van 25 jaar of ouder dan kun je lid worden van de vereniging. Je geniet dan van alle geboden faciliteiten van de vereniging.
De kosten zijn € 55,-- per jaar, na 30 juni € 27,50 en éénmalige entreekosten van € 25,--

Jongeren lidmaatschap
Is je leeftijd onder de 35 jaar dan zijn de voorwaarden hetzelfde als een lidmaatschap echter ontvang je dan geen papieren Verenigingsblad maar deze is te downloaden van de website in pdf-formaat.
Op de leeftijd van 35 jaar wordt automatisch het jongeren lidmaatschap omgezet naar lidmaatschap en ontvang je het verenigingsblad per post.
De kosten zijn € 40,-- per jaar, na 30 juni € 20,-- en éénmalige entreekosten van € 25,--

Donateur
Indien je geen eigenaar bent van een klassieke Volvo dan kun je kiezen voor Donateur. Je hebt dan recht op dezelfde geboden faciliteiten als lidmaatschap echter je hebt dan geen stemrecht op de algemene ledenvergadering en je kunt geen aankopen doen in het Volvo Klassieker Onderdelenshop.
De kosten zijn minimaal € 55,-- per jaar, na 30 juni minimaal € 27,50 en éénmalige entreekosten van € 12,50

Partnerlidmaatschap
Ben je een partner van een lid van de vereniging dan kun je via de ledenadministratie (met vermelding lidnummer partner) een partnerlidmaatschap aanvragen.
Je hebt dan dezelfde rechten als je partner echter ontvangt je geen verenigingsblad.
De kosten zijn € 20,-- per jaar, na 30 juni € 10,--. Entreekosten zijn niet van toepassing.

Toeslagen op de jaarlijkse contributie.
Indien je geen gebruik maakt van automatische incasso dan rekenen we
 € 5,-- extra in verband met administratie kosten. Na online aanmelding kun je dit schriftelijk of per e-mail aanvragen bij de ledenadministratie met vermelding van je lidnummer.

Leden welke woonachtig zijn buiten Nederland en België betalen € 25,-- per jaar extra in verband met extra portokosten voor het verenigingsblad. 
Als je alleen gebruik maakt van een digitale versie welke is te downloaden van de website dan wordt er geen toeslag berekend. Indien je hier gebruik van wilt maken kun je dit aanvragen bij de ledenadministratie.

Vermelding in het Volvo Klassieker Magazine
Bij aanmelding wordt automatsich je roepnaam, achternaam en woonplaats vermeld in het Volvo Klassieker Magazine..
En elk Magazine worden de nieuwe leden vermeld welke de laatste 2 maanden lid zijn geworden van de vereniging.
Indien je daar bezwaar tegen hebt meld dit binnen 4 dagen na aanmelding bij de ledenadministratie met vermelding van je lidnummer.

Direct online lid worden.
Je kunt direct online lid worden door het inschrijfformulier in het 'aspirant leden menu' hiernaast aan te klikken en in te vullen. Na aanmelding ontvang je van ons direct per e-mail een bevestiging van je inschrijving. In deze e-mail staan ook je lidmaatschapsgegevens. Met deze gegevens kun je meteen als lid inloggen op onze website. Wij vragen je om je persoonlijk profiel aan te vullen op de website en ook je autogegevens in te vullen. Je kunt je dan tevens online aanmelden voor één of meerdere nieuwsbrieven van de regio's of registers van je voorkeur. 
Je lidmaatschapskaart en een informatiepakket krijgt je later per post thuis gestuurd. Tevens ontvang je het eerstvolgend verenigingsblad met uitzondering van het jongeren en partnerlidmaatschap.

Automatisch betalen
Bij automatisch betalen zorgt de vereniging voor het maken van een betalingsopdracht. Dat gebeurt vanuit de ledenadministratie en is daarom werk- en kostenbesparend.
De vereniging is alleen bevoegd om betalingsopdrachten ten laste van rekening in te sturen als je ons daarvoor een machtiging hebt gegeven. Natuurlijk blijft je toch eigen baas over je eigen rekening. Je kunt te allen tijde de machtiging intrekken. Een dergelijke mededeling moet je dan richten aan onze ledenadministratie (per e-mail via de knop 'contact' onder aan de pagina (Footer). Als je de machtiging niet hebt ingetrokken, maar je bent het toch niet eens met een betaling, dan heb je het recht om binnen 30 dagen je bank opdracht te geven tot terugstorting van het bedrag op je rekening. Een berichtje aan je bank volstaat. 
Bij nieuwe leden wordt het inschrijfgeld en de eerste contributie enige tijd na aanmelding afgeschreven. De jaarlijkse contributie wordt namelijk afgeschreven rond de jaarwisseling.
Je kunt het lidmaatschap op ieder moment beëindigen, dit dien je per brief of e-mail kenbaar maken aan de ledenadministratie, die je afmelding bevestigt. 
Wel blijft de contributie en eventueel het entreegeld voor het lopende jaar verschuldigd, er vindt geen restitutie plaats.

Gegevens ledenadministratie
Marcel en Sandra van Soest
Larikshof 44
3355 RD Papendrecht
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 078-6150717
Bij contact graag lidnummer vermelden.

Het Volvo Klassieker Magazine
Na ontvangst van de betaling, met uitzondering van het jongeren en partnerlidmaatschap, ontvangt je het Volvo Klassieker Magazine per eerstvolgende nummer.

Klik hier om lid te worden.