Nieuwsbericht Corona

VKV staakt voorlopig alle activiteiten welke in strijd zijn met overheidsbeleidSchildje400 300

Het bestuur heeft na een zorgvuldige afweging besloten alle activiteiten voor 2020 welke in strijd zijn met het overheidsbeleid af te gelasten tot nader order.
Dit betekent dat de Volvo Klassieker Beurs en het 50-jarig jubileumfeest niet door gaan. Pas wanneer de overheid ons de vrijheid geeft weer activiteiten te organiseren kan worden besloten de vereniging weer langzaam op gang te brengen.

Laten we hopen dat dit snel gebeurt.

Bestuur VolvoKV

Technische avond elektrische auto

Technische avond elektrische auto

Op vrijdagavond 29 november organiseren wij een technische avond rond het thema: Het ombouwen van een oldtimer naar elektrische aandrijving.

Er valt veel te discussiëren over elektrische auto’s; of het echt zoveel beter is voor het milieu als de elektriciteit wordt opgewekt met kolencentrales? Hoe vervuilend zijn de accu’s? Hoeveel extra fijnstof komt er vrij van banden en dergelijke door het toegenomen gewicht van de auto? Kun je dit een oldtimer wel aandoen? Het karakter van de auto gaat verloren.

Maar er zijn ontegenzeggelijk ook voordelen. Je hebt niet meer te maken met milieuzones welke op dit moment een waar doolhof zijn qua regelgeving (kijk bijvoorbeeld naar de discussie in Rotterdam). Als je zonnecellen op je dak hebt liggen dan rijdt je super goedkoop. De acceleratie is enorm omdat een elektromotor heel veel koppel heeft bij lage toeren; dat geeft echt een kick. De auto is erg stil wat het rijcomfort enorm verhoogt enz.

Echter zoals de titel al aangeeft, het is een “Technische Avond” dus we willen ons op deze avond vooral focussen op de technische aspecten van het ombouwen van een oldtimer van een verbrandingsmotor naar een elektrische motor.

Jan van Tiggelen heeft een aantal jaar geleden de stoute schoenen aangetrokken en zijn Eend voorzien van elektrische aandrijving en inmiddels rijdt hij er al een hele poos mee rond. Hij is dus een echte ervaringsdeskundige!

Na de welbekende ontvangst met koffie en een “kuukske” geeft Jan een uitgebreide introductie over zijn project. Onderwerpen die aan bod komen zijn de techniek van de ombouw, de keuze voor de diverse componenten en de regelgeving waaraan je moet voldoen. Ook zal hij uitgebreid ingaan op zijn praktijkervaring.
Na de pauze gaan we wat demoritten maken zodat jezelf de beleving van een elektrische oldtimer kunt ervaren. We gaan hier net zolang mee door totdat de accu bijna leeg is; Jan moet immers ook nog naar huis.

Het programma van deze avond:

19-30-20.00        Inloop, even bijkletsen onder het genot van koffie / thee en een “kuukske”

20.00-21.00        Introductie “ombouwen van een oldtimer naar elektrische aandrijving”

21.00-21.15        Korte pauze

21.15-22.15        Demoritten

22.15-23.00        Napraten onder het genot van een hapje en een drankje

Het is verplicht om je aan te melden via de aanmeldknop onderaan deze pagina. Dit i.v.m. de catering / het maximum aantal mensen dat we aankunnen op deze avond.

Locatie:

De werkplaats van Best Golf

Golflaan 1

5683 RZ Best.

Parkeren op het parkeerterrein aan de ingang van Golf Best.

Daarna is het ca. 3 minuten lopen naar de technische ruimte; volg de bordjes Volvo.

Als je niet de hele avond wilt staan dan moet je zelf een klapstoeltje meebrengen.

Evenement Eigenschappen

Organisatie regio Zuid
Type evenement Technische bijeenkomsten
Startdatum 29-11-2019 19:30
Einddatum 29-11-2019 23:00
Sluitingsdatum 27-11-2019 20:00
Locatie De werkplaats van Best Golf
De inschrijving is gesloten