Bezoek Motorenmuseum Nieuwe Niedorp

Zaterdag 24 juni bezoek aan Motorenmuseum Nieuwe NiedorpMotorenmuseum 03

Op zaterdag 24 juni gaan wij op bezoek bij het Motorenmuseum in Nieuwe Niedorp, of beter gezegd het Grootmoederstijd & Motorenmuseum.  Het museum is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. Het bezit een uitgebreide collectie van 275 (scheeps- en industrie)motoren. Deze uit de eerste helft van de negentiende eeuw afkomstige motoren werden gebruikt in de landbouw, industrie of scheepvaart. 

Een zekere heer De Pecker heeft de motoren verzameld en honderden uren besteed aan het in originele en werkende topstaat brengen. Na zijn overlijden hebben de erven besloten dat het museum de aangewezen locatie is waar de complete collectie prachtig tot zijn recht komt en tentoongesteld mag worden.

Daarnaast kun je in dit museum ook grootmoederstijd herleven.
Er is een aantal compleet ingerichte winkeltjes uit vroeger tijden, zoals een hoedenwinkel, kruidenier en fotostudio. Verder is er een naaimachine-kamer, een geheel authentieke houtdraaierij, een schoenmakerswerkplaats en een miniaturenmuseum van Jack Appelman uit Koedijk.

Er is dus voor ieder wat wils. Wij zijn op zaterdag 24 juni vanaf 13.00 uur welkom in het museum. We krijgen dan een rondleiding en het is de bedoeling dat een indrukwekkende 6 meter hoge Bolnes 1-cilindermotor gaat draaien. De regio biedt dit de leden gratis aan, inclusief koffie, thee of fris na afloop en ook nog een koek erbij. Het aanbod geldt voor leden, maar ook voor de aanhang. Neem dus vooral familie, partners en (klein)kinderen mee.  Om een beeld te krijgen van de grootte van de groep is het wel zaak je vooraf even te melden bij regiobestuurder Jos Tromp via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Daarbij graag aangeven met hoeveel volwassenen dan wel kinderen je komt. Laatste moment van aanmelden is zaterdag 17 juni.

Het adres van het museum is Schulpweg 47 met als postcode 1733AT in Nieuwe Niedorp.

Evenement-informatie

Organisatie regio Noord-West
Type evenement Algemeen
Startdatum 24-06-2023 13:00
Locatie Motorenmuseum Nieuwe Niedorp