Kristoffelwijding

Kristoffelwijding op zondag 25 juni in Bocholt (België)

Deze rit wordt georganiseerd door onze Belgische collega’s van de VCCB (Volvo Classic Club Belgium)

Voor wie de Kristoffelwijding in Bocholt nog niet kent, hierbij wat geschiedenis: Telkens op de laatste zondag van juni worden er ongeveer een dertienhonderd voertuigen gewijd. De Kristoffelwijding is een moment om stil te staan over je eigen weggedrag.

Hoe ziet ons programma dit jaar eruit?

Van 9.30 tot 10.30 uur aanmelden in de feestzaal van het Parochiehuis voor het traditioneel ontbijt met koffie of thee

Wie wil kan de H.-mis bijwonen om 10.00 uur.

Dadelijk na de mis start dan de wijding.

Via een landelijke rit van +/- 25 km rijden wij naar “Heioord”, een forrellenvisserij. Hier staat een tas lekkere verse soep klaar met 2 belegde broodjes, ook een drankje fris of een tas koffie is in de prijs begrepen.

Omstreeks 13.15 uur rijden we dan het tweede deel van de rit tot op de parking “Meers” in Thorn, het gekende witte dorpje aan de Maas. Er zijn daar gereserveerde parkingplaatsen voor ons voorzien. Via een binnenwegje wandelen wij tot in het centrum van Thorn.

Tegen 13.45 uur onder begeleiding van stadsgidsen wandelen wij in groepen van +/- 20 personen door het pittoreske stadje en bezoeken wij de abdijkerk. De rondleiding duurt tot ongeveer 15.30 uur.

Het laatste deel van de rondrit is ongeveer 10 km lang, we rijden langs de Maasplassen en zien o.a. een van de grootste binnenjachthavens van Europa.

Wij sluiten omstreeks 16.00 uur af met de gebruikelijke lekkere Limburgse vlaai.

De prijs bedraagt  25,00 €/pp. Zonder ontbijt is het 15 €/pp.

 
Vooraf inschrijven is verplicht en gezien het karakter van deze wijding vragen wij om zoveel mogelijk met onze oldtimers te komen. Er zal ook slechts een beperkt aantal wagens worden toegelaten om alles in goede banen te kunnen leiden. Datum van betaling van uw deelname bepaalt wie er mee mag en …. vol is vol !! Opgelet : jullie dienen TIJDIG en uiterlijk maandag 5 juni in te schrijven, later inschrijven is niet meer mogelijk !!

Nederlandse VKV leden kunnen het inschrijfformulier aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evenement-informatie

Organisatie Niet Volvokv
Type evenement Bijeenkomsten & Meetings
Startdatum 25-06-2023 09:00
Einddatum 25-06-2023 16:00
Sluitingsdatum 05-06-2023
Locatie Bocholt (B)