De Rit van Noord 2024

Op zondag 26 mei organiseert Regio Noord de landelijke rit: “De Rit van Noord”. De rit start dit jaar in Lemmer en eindigt in Hollandscheveld. De ontvangst in Lemmer is vanaf 10.30 uur tot uiterlijk 11.00 uur. U wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee met wat lekkers erbij. Om 11.00 uur wordt u welkom geheten en zal er wat informatie met u worden gedeeld betreffende de rit.
Dit jaar kunt u bij wijze van proef kiezen uit de gebruikelijke (duidelijke) routebeschrijving en een meer uitdagende routebeschrijving (bolletje / pijltje en/of ingetekende lijn). Bij de aanmelding dient u aan te geven welke routebeschrijving u wilt ontvangen.
Vanaf ongeveer 11.15 uur kunt u dan op pad. Bij vertrek krijgt u de routebeschrijving van uw keuze  en een rally-schildje uitgereikt.
De route is ongeveer 100 kilometer, u heeft ruim voldoende tijd om af en toe ook even te stoppen om de benen te strekken, te lunchen en iets te drinken. Het is een open toertocht, geen wedstrijd. U mag de route dus ook naar eigen inzicht bekorten als u dat wilt.
De route gaat een stukje door Friesland en de Kop van Overijssel en eindigt in Zuid-Drenthe. Het is een afwisselende tocht met water, weidse uitzichten en bossen.

De rit wordt afgesloten met een buffet uiteraard is het ook mogelijk om alleen de route te rijden. Meer informatie vindt u in de agenda.

(foto: Enrico, Hondsrug tourrit 2023)