Volvo Klassieker Beurs 28 en 29 september

De Volvo Klassieker Beurs (VKB) is terug bij  'waar het allemaal begon', het Autotron in Rosmalen. Op zaterdag 28 september bent u van 10.00-17.00 uur en op zondag 29 september van 10.00-16.00 uur welkom op deze 22e uitvoering. In de afgelopen jaren is de VKB uitgegroeid tot één van de grootste evenementen voor liefhebbers van klassieke en young-timer Volvo's. Georganiseerd door Volvo liefhebbers onder auspiciën van de Volvo Klassieker Vereniging.

VKB2103

Op de VKB vindt u oude en nieuwere Volvo's en onderdelen evenals verwante artikelen zoals smeermiddelen, gereedschappen, literatuur en miniaturen. Naast onderdelenleveranciers, restaurateurs, autobedrijven, handelaren in automobilia en particuliere aanbieders zijn ook de Nederlandse en Belgische Volvo verenigingen aanwezig.

De activiteiten zijn verdeeld over het Expodome met vide (9200 m2) en de Spijkerhal (1500 m2) met als buitengebeuren het grote grasveld achter de beurshallen om een uniek tableau van Volvo's op te bouwen.

En de VKB is al lange tijd de (internationale) ontmoetingsplaats voor liefhebbers van Volvo’s, een plaats om oude bekenden te ontmoeten en nieuwe relaties aan te knopen. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van de ruime horeca voorzieningen in en buiten het Expodome.

Het Autotron ligt in een mooie groene omgeving met aansluitend het Vakantiepark Dierenbos (www.libemavakantieparken.nl). Dit park biedt ruimte en mogelijkheden voor een aanvullend verblijf met de VKB om de hoek!

In de Spijkerhal komen vooral technische aspecten van onze Volvo's aan de orde, zoals demonstraties en voorlichting zoals over taxaties door de Technische Commissie van  de Volvo Klassieker Vereniging. En U kunt vragen over uw Volvo voorleggen aan de aanwezige deskundigen. En een oud succesnummer wordt nieuw leven ingeblazen: u kunt zich bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden voor een consult van een half uur tussen 10.30 en 16.00 uur om problemen met uw geliefde Volvo voor te leggen aan de gerenommeerde specialisten. U dient wel de "patiënt" mee te nemen en er wordt niet geopereerd! De eigen bijdrage is € 10,-, ter plaatse te voldoen. Meer informatie op www.volvobeurs.nl en www.volvokv.nl.

Een bijzonder onderdeel van de VKB betreft het "beursthema" waarvoor we jaarlijks een bijzonder model Volvo uitkiezen. Dat is dit jaar de "Duett", die zijn zestigste verjaardag viert. In het Expodome  kunt u een scala van de diverse uitvoeringen bewonderen.

Op het moment van schrijven van dit artikel zijn wij druk met de opbouw van de VKB.  Raadpleeg daarom de website www.volvobeurs.nl en www.volvokv.nl voor de laatste ontwikkelingen.

Vragen over de beurs kunt u richten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een bezoek aan de VKB is een must voor elke liefhebber van Volvo automobielen. De entree bedraagt € 9 per persoon, voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. En komt u in een Volvo automobiel dan is het parkeren gratis op het grote grasveld direct achter de beurshallen. U draagt dan bij aan de unieke "open-lucht-Volvo-show". Doen dus!

Tot ziens in het Autotron op 28 (10.00-17.00 uur) en 29 september (10.00-16.00 uur).

Het VKB-team

KAMPEREN?

Ons Jongerenregister heeft ook een kraampje en gaan met 8 man sterk nieuwe leden binnen halen. Om daar 2 dagen uitgerust voor de dag te komen, hebben zij het plan om reeds de vrijdagavond voor het Weekend te kamperen op de naastgelegen camping. Ook de zaterdag nacht zullen ze daar kamperen.

Zijn er nog meer mensen van plan daar te overnachten, wie weet kan men dan een mooie groepskorting bedingen bij Vakantiepark Dierenbos (www.libemavakantieparken.nl) Graag even een berichtje naar Alain Pondman

,