Nieuwe penningmeester

We willen de nieuwe penningmeester aan jullie voorstellen. Zijn benoeming komt op de komende ALV aan de orde maar hij gaat nu al aan de slag, uiteraard met steun van Eus.

 

Hallo Volvoliefhebbers,

Onlangs zat ik met veel genoegen het dubbeldikke jubileumnummer van ons clubblad te lezen en las ik ergens halverwege een vacature. Als volvoliefhebber en iemand die graag actief verenigingslid is, dacht ik kom, ik stuur eens een mail, met als resultaat dat ik mij nu aan jullie voor mag stellen.

De vacature waarop ik reageerde was die van penningmeester. Bij een bestuursfunctie waar het om de cijfertjes gaat staat niet iedereen te trappelen, maar ik heb er toch zin in. Waarom? Eigenlijk heel eenvoudig. Mijn beroep heeft ook met cijfers te maken. Op deze wijze kan ik enigszins mijn beroep combineren met mijn hobby. Een leuke combi dacht ik, waarbij ik nuttig kan zijn voor een grote vereniging als de VKV. Natuurlijk beslist de ledenvergadering pas komende zomer of ik het stokje van de huidige penningmeester mag overnemen. Voorlopig ga ik me dan ook alleen maar inlezen en ga ik meelopen met de huidige penningmeester, om zo de club in bestuurlijke en financiële zin beter te leren kennen. Ik hoop natuurlijk wel dat ik het uiteindelijk mag gaan doen, maar dat is aan jullie! Ik zal dan ook iets meer over mijzelf vertellen.

Mijn naam is Hans Liefrink, ik ben 37 jaar, kom van origine uit Alblasserdam en ben registeraccountant van beroep. Ik rijd inmiddels enige jaren Volvo, met name de oudere typen. Zo heb ik in bezit gehad een 780 (1988), 940 limited edition (1998), 240 GLT sedan (1988), 740 Turbo (1989), V70 D5 (2005). Allemaal heerlijke en aparte auto's. Het zal je, gezien dit rijtje, niet verbazen dat ik lid ben geweest van de V700 vereniging. Een prettige en professionele club liefhebbers, waar veel kennis over de 7 en 9 serie te vinden is. Als actief lid heb ik daar meerdere activiteiten georganiseerd. Momenteel ben ik in het bezit van een 480 (1995) een 144 (1972) en een 960 3.0 estate (1996). Drie fantastische maar ook zo verschillende Volvo's. Het mooie van de oudere types vind ik het eigen karakter van de auto's, zowel in design als in rijeigenschappen. De term 13 in een dozijn kan je nooit plaatsen bij dit type auto's. Graag stap ik nog een keer over naar een amazon, maar dat komt nog wel een keer. Natuurlijk ben ik wel eens vreemd gegaan met een Mercedes 230 CE (1982) en een Mercedes 300E (1988), maar dat was maar voor korte deur. Ook al waren dit fantastische auto's, maar het passiegevoel ontbrak. Zakelijk rijd ik een 7 zitter van een ander merk, wat wel op een Volvo platform is gebouwd.

Afijn, ik ben getrouwd met een kinderfysiotherapeute en heb vier kinderen. Zakelijk ben ik zelfstandig en heb personeel in dienst. Daarnaast ben ik in meerdere verenigingen penningmeester geweest en voorzitter van een landelijke vereniging. Erg leuk om te doen, omdat in verenigingsverband veel gelijkgestemden zijn.
Ik heb er dan ook erg veel zin in en hoop een steentje bij te kunnen dragen aan deze club. Op welke wijze kan ik nog niet aangeven, daarvoor wil ik me eerst meer verdiepen in onze club.

Tja, dat was het wel zo. Het verhaal teruglezend moet ik bekennen dat het maar goed is dat ik geen schrijver geworden ben... Maar goed, ieder z'n vak.
Wellicht komen we elkaar tegen in clubverband of anderszins. Hoe dan ook, ik kijk er naar uit.

Hans