40 jaar Volvo Klassieker Vereniging: 1970 - 2010

Ter ere van het 40 jarig jubileum van de VKV was er zaterdag 9 oktober een feestelijk dag georganiseerd in het Aviodome te Lelystad. De organisatie had zelfs gezorgd voor prachtig, stralend zomerweer!De vereniging, die ooit in 1970 werd opgericht door een aantal Volvo 544 liefhebbers en jarenlang door het leven ging als V44 vereniging, bleek springlevend en de dag was dan ook een groot succes!

Vele deelnemers waren met een (door hun regio) georganiseerde sterrit naar Lelystad gekomen, en de toegangswegen werden bevolkt door lange rijen klassieke Volvo's.

En dus waren op het parkeerterrein allerlei types Volvo te bewonderen, de één nog mooier en/of interessanter dan de ander.

file naar de parkeerplaats van het aviodrome


Na inschrijving, waar ieder muntjes voor de drankjes, een jubileumpetje en een jubileumbutton kreeg uitgereikt, stond de koffie en thee klaar, met erg leuke jubileum gebakjes

Gebakjes 40 jaar Volvo Klassieker Vereniging

Nadat eenieder het museum had bezocht, was het tijd voor het concours d’élégance op het platform met werkelijk prachtige Vovo's van diverse types, PV52 tot 240 en de eigenaren in kledij uit de tijd van hun auto! Ook stonden er een klassieke ANWB hulpwagen en enkele lichte vrachtwagens het feest nogverder op te fleuren.

concours d’élégance op het platform

Volgde nog het borreluurtje, waarbij velen met hun drankje buiten in het zonnetje bleven zitten. Na de enthousiaste toespraak van de voorzitter kon iedereen aanvallen aan het zéér uitgebreide buffet ( op zo’n 9 verschillende locaties!!) en de kinderen aan hun eigen buffet in de speelhal onder leiding van de oppas-vrijwilligers.Meteen daarna barstte het feest los, met goede en zeer aanstekelijke livemuziek, met als intermezzo het spel “petje op, petje af”, waarbij de winnaar ervandoor ging met de hoofdprijs: een witte 144S uit 1967!!

Marilyn Monroe

Daarna kwam nog een oogverblindende Marilyn Monroe de harten veroveren door een “happy birthday Volvo Classic Club” te (laten) zingen! Namens de vele aanwezige enthousiaste leden en introducés wordt de organisatie gefeliciteerd met en zéér bedankt voor de enorme klus, die tot deze schitterende dag heeft geleid!.

Voor meer foto's kunt u kijken bij regio Oost en regio West.