Volvo Klassiekerbeurs was weer een groot succes!

Ondanks het regenachtige weer stonden de parkeerplaatsen rondom de aloude Veemarkthallen in Utrecht toch weer vol met onze fraaie Volvo's.

Van heinde en verre waren de bezitters van onze Zweedse oldtimers weer komen opdagen en het was dan ook vooral op de zaterdag dringen geblazen bij de standhouders. Maar liefst 4500 enthousiastelingen passeerden de toegangsdeuren van het beurscomplex, wat dit jaar voor het laatst het domein zou zijn van de VKB. Het gebouw zal worden afgebroken en dus moest er afscheid genomen worden. Met weemoed wellicht, want na zoveel jaar 'trouwe dienst' lijkt een vervangend gebouw met al zijn mogelijkheden maar moeilijk te vinden.

 

De organisatie van de VKB had ook dit jaar weer van alles uit de kast gehaald om successen van voorgaande jaren te evenaren. Standhouders uit binnen en buitenland werden verwelkomd, maar ook de particulier die de kennelijk overbodig geworden onderdelen aan de man trachtte te brengen

beursoverzicht1
 

Natuurlijk konden er weer vragen gesteld worden aan onze Technische Commissie leden. Ook bestond de mogelijkheid om je Volvo te laten taxeren door een van de TC-ers. Zelfs de motor van je auto kon je laten afstellen. Daarnaast waren er allerlei workshops waaronder de werking van een overdrive en die van een motor.

 

techniek1

Je zou denken dat op de VKB- beurs alleen maar eigenaren en bezitters van oude Volvo's rondlopen. Niets is minder waar. Ook mensen die de Volvo oldtimer een warm hart toedragen kun je er aantreffen, of mensen die juist op zoek zijn naar een Volvo van hun dromen. Of dat gelukt is zou interessant zijn om te weten.

Feit is in ieder geval dat de Volvo Klassieker Vereniging maar liefst 66 nieuwe leden tijdens de beide beursdagen heeft mogen verwelkomen. Ook de Katterugclub zag hun ledental flink groeien, terwijl dit type toch al 45 jaar uit de productie is.

onderdelenshop1

En als het je even duizelde van al die onderdelen en misschien wel even tot bezinning moest komen over het wel of niet kopen van dat mooie glimmende onderdeel, viel er buiten natuurlijk heel veel te bewonderen. Als je dan zo langs de lange rijen met Katteruggen, Amazones, Duetten en noem alle andere typen maar op, dan is dat pure emotie. Dat is gewoon leuk om te zien, daar gaat je hart sneller van kloppen.

parkeerplaats1 duetts