× alleen voor dingen die écht niet in een van de andere technische rubrieken passen (zoals LPG)

Wie weet hier het fijne van: kenteken niet bekend bij RDW.

  • V300 register
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Gebruiker is geblokkeerd
Lees meer
27-05-2013 16:08 #632678 door V300 register
Op i-net bij foto's van de begrafenisstoet van de broertjes Ruben en Julian (Zeist) rijdt een militair voertuig mee. Het kenteken 04-KZ-12 van dat voertuig komt niet voor in de database van RDW. Ook militaire voertuigen horen daar toch in te staan?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
27-05-2013 16:53 #931515 door 16673-dummy
Beantwoord door 16673-dummy in topic Wie weet hier het fijne van: kenteken niet bekend bij RDW.
Dat kenteken is eigenlijk geen kenteken. In principe geeft de RDW in NL de kentekens af aan voertuigen. Het Koninklijk Huis en het leger zijn hier o.a. uitzondering.
Defensie houdt een eigen registratie bij en die "kentekens" zijn dus ook geen kentekens zoals in de Wegenverkeerswet, maar registratienummers. Alle gegevens behorende bij die voertuigen worden beheerd door Defensie zelf, de RDW staat daar helemaal buiten.

Informatie die de RDW niet heeft, kunnen ze ook niet naar buiten brengen. Dus kun je ze ook niet vinden via de Voertuigregistratie.

(Bovendien kun je je afvragen of het wenselijk is dat alle specificaties en kenmerken van die legervoertuigen "open en bloot" te vinden zijn, maar dat even los van hoe het wettelijk geregeld is)

Alle ex-legervoertuigen die nu in particulier bezit zijn, krijgen ook een 'nieuw' kenteken. Een kennis heeft in de jaren '90 een Nekaf M38A1 gekocht via de Domeinen, tot die tijd een legervoertuig. Nu zit er zo'n importkenteken op, beginnend met DH (wagen is van midden jaren '50).
Die auto wordt overigens als landbouwvoertuig gebruikt, maar dat even terzijde.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
29-05-2013 22:51 #931624 door Laurens Post
Beantwoord door Laurens Post in topic Wie weet hier het fijne van: kenteken niet bekend bij RDW.
Veel militaire voertuigen hebben een dubbel kenteken. Ik heb er aan diverse gewerkt war een nieuw kenteken op gegeven was en later het defensie-kenteken. Het kentekenbewijs van een defesievoertuig is ook compleet anders tov gewone kentekenbewijzen.

Daarnaast zijn deze auto's ook niet APK-plichtig

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Mark Smeets