Volvo Vårfärd 2019

De Volvo Vårfärd terug van weggeweest! Na een aantal jaar van afwezigheid was er op 14 april 2019 weer een Volvo Vårfärd. Nieuw leven ingeblazen door een samenwerking van de 700 vereniging, 240-260 Register en de Volvo Klassieker Vereniging. De opkomst was groot, de rit zat helemaal vol 100 equipes, ruim 200 personen. We kijken terug op een geslaagde dag.

img 9254 46884796774 o

Gestart in de plaats waar de Volvo Vårfärd de laatse keer eindigde, Esbeek. Het weer werkt goed mee 

Er waren  een aantal proeven onderweg. Zo moest het volledige gewicht van de auto op dat moment geraden worden.Om vervolgens de weegbrug op te rijden, verrassend hoeveel mensen daar niet ver vanaf zaten. Daarna een koffie stop bij Hoeve Strobol en voor de kinderen een kinderproef in het museum, even de benen strekken. Spijkerpoepen, was de volgende proef; op voorste kentekenplaat een hangertje en  die moest zo dicht mogelijk een bepaald punt naderen, een leuke uitdaging  Als laatste proef kreeg de bestuurder geblindeerde bril op en moest bijrijder de auto al pratend laten inparkeren. 

Wie alle proeven goed doorstaan heeft maakte kans op mooie prijzen. De hoofdprijs werd gesponserd door Volvo Lotte Paintings.