Project-auto’s gezocht voor op de beurs

6910588988 09aa4c5d75 bBezoekers van de diverse forums kennen ze wel, de project-volvo’s waar regelmatig verslag van wordt gedaan. Volvo’s die niet alleen volledig gerestaureerd of opgeknapt worden, maar die vaak opmerkelijke individuele veranderingen ondergaan. Ook buiten de forums zijn enthousiaste mensen bezig hun Volvo individueel aan te passen. Standaard aan de buitenkant, maar onderhuids een compleet vernieuwde auto met hedendaagse techniek, in sommige gevallen zelfs 100% elektrisch. Of een Volvo zoals Volvo ze zelf nooit gebouwd heeft: een cabrio, pick-up of de 165 (stationcar-versie van de 164). Over the top Volvo’s, vaak verlaagd en voorzien van extra pk’s.

Vaak zijn de verslagen voorzien van uitgebreide teksten en foto’s, maar zou het niet eens leuk zijn om een aantal van deze projecten live bij elkaar te kunnen zien? De plek waar de meesten van ons elkaar jaarlijks treffen is de Volvo Klassieker Beurs in het laatste weekend van september. De spijkerhal zal de plek zijn waar deze inspirerende projecten samen komen. De bedoeling is dat de auto’s daar tentoongesteld gaan worden met bij iedere auto een verklarende tekst over wat deze auto nu zo bijzonder maakt. De eigenaar hoeft dus niet het hele weekend bij zijn/haar auto aanwezig te zijn. Waar nodig zullen de auto’s beschermd worden middels een afzetting en er wordt uiteraard een oogje in het zeil gehouden. Als de auto (nog) niet op eigen kracht in het Autotron kan komen kan voor vervoer worden gezorgd. Het is ook niet noodzakelijk dat de auto er het hele weekend staat, en ophalen op maandag in plaats van zondag is zeker bespreekbaar.

Wat er tegenover staat: uiteraard gratis toegang op beide dagen van de beurs. Vervoer van de auto, of vergoeding van vervoerskosten is zeker bespreekbaar. Heb je specifieke wensen over hoe de auto er komt te staan, dan is dit ook bespreekbaar.

Kortom, ken je iemand met een dergelijke volvo of heb je er zelf een, geef de gegevens dan even door op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aan de hand van de aanmeldingen zal een selectie gemaakt worden zodat we een zo breed mogelijk beeld kunnen laten zien. Om deze selectie te kunnen maken willen we graag de volgende zaken weten:

Het type auto en wat deze zo bijzonder maakt?

Moet de auto vervoerd worden, en zo ja, waarvandaan?

Is de auto het gehele weekend beschikbaar?

Zijn er verder zaken die besproken moeten worden?

Voor alle duidelijkheid: vanwege budgetaire en logistieke redenen zal een selectie gemaakt worden uit de aanmeldingen. Het is dus niet vanzelfsprekend dat een aangemelde auto ook op de beurs komt te staan. Er is een lichte voorkeur voor projecten die regelmatig op een forum staan, omdat veel van de leden deze auto’s met belangstelling volgt.

Namens de organisatie van de Volvo Klassieker Beurs,

Paul Franse