Extra informatie over de Volvo Klassieker Beurs 2015

Klik op "Lees meer" en scroll verder naar beneden voor info over de evenementregeling voor geschorste auto's en de slipcursus activiteit.

Kom naar de Volvo Klassieker Beurs 2015, de grootste Volvo beurs van EuropaNaamloos

Thema voor dit jaar is “Volvo in Sports”

De nu al weer 23e (!) editie van de jaarlijkse Volvo Klassieker Beurs vindt ook dit jaar plaats in het laatste weekend van september (nu 26 & 27 september) in het Autotron, Graafsebaan 133 te Rosmalen (www.autotron.nl).

De beurs is geopend op zaterdag van 10.00 tot 17.00 en zondag van 10.00 tot 16.00.

Meer info op de website: www.volvobeurs.nl.

De beurs is bedoeld voor alle liefhebbers van klassieke Volvo’s incl. youngtimers, zoals een 240 of V70 Classic.
Ieder jaar vinden weer zo’n 4000 bezoekers uit binnen– en buitenland de weg naar deze grootste Volvo manifestatie buiten Zweden. Behalve dat er van alles te koop is op Volvo gebied (personenauto’s ,onderdelen ,folders, gereedschap, modellen, Volvo kleding, etc.) presenteren ook alle Nederlandse en Belgische Volvo clubs zich op de beurs. Verder kan o.a. deelgenomen worden aan workshops en demonstraties,zijn er restauratiespecialisten aanwezig,worden er kinderactiviteiten georganiseerd en is er een themapresentatie, dit jaar “Volvo in Sports”.

Er zal een presentatie te zien zijn van sportief uitgeruste Volvo modellen, die onder andere gebruikt zijn in rally’s en op het circuit. Ook worden er presentaties gegeven door bedrijven die betrokken zijn bij het "sportief" uitrusten van deze auto's.

Behalve de beurs zelf is ook het buitenterrein de moeite waard. Dit jaar is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een slipcursus (aanmelden via www.volvobeurs.nl/slipbaan ). Verder vindt U er vele honderden op type geselecteerde klassieke Volvo’s.

Uiteraard is de beurs ook een ideale gelegenheid om mede liefhebbers te ontmoeten, tips uit te wisselen en allerlei Volvo specialisten te consulteren. Zo kunt U ook dit jaar weer Uw Volvo bij kleine technische problemen laten herstellen door Doctor Volvo. Ook hiervoor kunt U zich aanmelden via de website www.volvobeurs.nl.


Voor veel Volvo liefhebbers is de Volvo Klassieker Beurs hèt hobby hoogtepunt van het jaar !
Graag tot ziens in Rosmalen !!


Richard Janssen

email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Evenementregeling

Ook voor de VKB 2015 is een aanvraag ingediend om de Evenementregeling van toepassing te verklaren. Dit maakt het mogelijk om met motorrijtuigen van 15 jaar en ouder waarvoor een schorsing geldt, toch gebruik te maken van de openbare weg om de VKB te bezoeken.

Meer informatie over de regeling en de wijze van aanmelden vindt u op www.volvobeurs.nl/evenementenregeling .

Deze mogelijkheid en het gratis typegewijs parkeren maakt een bezoek aan de VKB 2015 in uw Volvo klassieker extra aantrekkelijk!


Slippen op de VKB 2015?

Wilt u op een gladde weg beter kunnen omgaan met uw Volvo zonder ABS, ASR, etc., of misschien willen wat “spelen” met uw Volvo op een gladde baan, dan biedt de VKB 2015 u hiertoe een bijzondere gelegenheid op een mobiele slipbaan.

Zowel in de ochtend als in de middag wordt in een groep van maximaal 20 man/12 auto's eerst gezamenlijk, klassikaal een theorieworkshop gevolgd. Daarna worden in twee groepjes van ieder 10 man/6 auto’s, ieder met een instructeur, op de slipbaan de onderdelen slippen en manoeuvreren IN UW EIGEN VOLVO geoefend.

Totale duur van dit programma is ca. 3 uur. De kosten voor deelname bedragen €20,- per auto, voorinschrijving is verplicht.

Meer info over deelname vindt u op www.volvobeurs.nl/slipbaan.

Kijk voor info over de baan op www.mobieleslipbaan.nl.

Let op: u rijdt in uw eigen auto en voor eigen risico. Kijk dus in uw polis wat uw verzekeraar hiervan vindt!