Volvo Historic Rally Clinic 22 feb.

Doel van deze Volvo Historic Rally Cliniccropped-logo-8d-site
Bij deze clinic ligt het accent op een vriendelijk geprijsde kennismaking met het genieten van de dynamiek van het autorijden. Met de hedendaagse middelen wordt het steeds moeilijker het echte gevoel van autorijden nog te bewaren. Daarom is het mogelijk om via een kaartleesrit op ouderwetse manier mbv een kaart, klok, kompas en ouderwets hoofdrekenen een route te rijden in equipes. Tijdens deze route kom je zowel verharde als onverharde wegen tegen (ongeveer 5% is onverhard).

De clinic staat open voor iedereen met een klassieke Volvo, die hiermee kennis wil maken. Je kunt deze rit dus prima rijden met een gewone, ongeprepareerde Volvo.

Value for money
We hebben gezocht naar een goede rally clinic, die ook betaalbaar moet zijn voor mensen met een kleine portemonnee, we willen de jongeren natuurlijk ook mee laten doen. Dit hebben we kunnen realiseren in samenspraak met leden uit het VKVJongerenregister en de organisatie Fontys Classic. Fontys Classic geeft de cursus en heeft ook de rit uitgezet. Zo zijn we uiteindelijk op het inschrijfgeld van slechts €50 per equipe gekomen en daar krijg je een volledig dagprogramma voor.

Opzet van de Clinic
De bedoeling van deze dag is het leren van kaartleestechnieken voor de hedendaagse rittensport.

  • Dit wordt gedaan met een cursus in de ochtend,
  • gevolgd door een schitterende route van 100 km waar de cursus in praktijk wordt gebracht.
  • en aansluitend volgt de uitleg van de route.

Deze cursus is bedoeld voor de startende (rally)rijders, maar ook de gevorderde Volvo rallyrijders kunnen er zeker plezier aan beleven.

In de cursus zullen deels de regels omtrent rittensport worden medegedeeld, maar vooral hoe enkele kaartleessystemen zoals bol-pijl, pijlen kortste route en punten vrije route uitgevoerd dienen te worden.

Ontvangst en finish
Ontvangst is om 9:00 uur bij de Vresselse Hut in Sint Oedenrode met koffie/thee en gebak. Om 9.30 begint de cursus kaartlezen, na de cursus zal de eerste deelnemer starten om 12:31 aan het parcours.

Je krijgt een routeboek waarin de route beschreven is doormiddel van bol-pijl, punten kortste route en punten vrije route. Na het afleggen van het traject wordt rond 15.30 de eerste auto bij de finish verwacht. Als alle deelnemers binnen zijn komt de uitleg van de route. Om 17.30 gaan we aan tafel voor een stamppotbuffet, hier zal ook de prijsuitreiking plaats vinden.

De winnaar is niet degene die als eerste over de streep komt, maar die de route volgens de regels het best heeft volbracht. Je rijdt dus niet tegen elkaar, maar tegen de uitzetter van de rit…

Wat krijg je tijdens deze Clinic?

Voor het inschrijfgeld van slechts € 50,- per equipe (2personen) krijgt u:
– Thee/koffie met gebak bij ontvangst
– Cursuskaartlezen
– Rallyschild
– Routeboek
– De uitleg
– Diner
– En natuurlijk de rit zelf!
Kort samengevat u regelt de brandstof en de lunch, dan regelen wij de rest.

Start en finish locatie is:
De Vresselse Hut
Vresselseweg 33
5491PA Sint Oedenrode

Via de onderstaande link kan u zich inschrijven voor deze rit. Het inschrijfgeld dient u over te maken op de volgende rekening IBAN NL33INGB0005467898 tnv SG Bleeker onder vermelding van VHRC met naam bestuurder/navigator. De inschrijfvolgorde wordt bepaald op volgorde van volledige inschrijving (incl. inschrijfgeld). Het voertuig voor deze rit dient 25 jaar of ouder te zijn en voorzien te zijn van een geldige APK en verzekering (hier wordt op gecontroleerd).

Bij vragen of opmerkingen kan u contact opnemen. Inschrijven kan via DEZE link.

Let op er is plaats voor 30 equipes en VOL = VOL dus wees snel!

Mede mogelijk gemaakt door:
VolvoHRC, VKV Jongerenregister en Fontys Classic