Kaartleescursus voor oldtimer rally’s en -ritten

Bolletje_pijltjeIn februari 2012 organiseert A.C. Gaef um Gaas uit Venlo een kaartleescursus voor beginnende kaartlezers. De cursus wordt mede georganiseerd door de NRF kampioen kaartlezen Zuid. 

Voor deelnemers aan (oldtimer-)ritten en rally's is het noodzakelijk snel en goed te kunnen navigeren. Veel van de deelnemers missen de noodzakelijke kennis om de in deze takken van sport toegepaste systemen als Bol‐Pijl Pacenotes, Kaartlezen, Regularity enzovoort. tot een goed einde te brengen. Autosport Club Gaef um Gaas start daarom weer een cursus voor beginnende deelnemers om de kennis op het gebied van kaartlezen en navigeren op pijl te brengen. Ervaring leert dat het goed is als zowel toekomstige navigatoren als hun bestuurder de cursus volgen. 

 

De cursus bestaat uit vijf theorielessen en een praktijkles. In de eerste les leren de deelnemers hoe ze zich kunnen oriënteren op de kaart. In de overige lessen worden diverse systemen uitgelegd die worden gebruikt tijdens NRF kaartleesritten en kaartleesritten voor klassiekers. Elke theorieles start met een uitleg. Na de pauze wordt hetgeen is uitgelegd met behulp van een droogrit (rit die in het leslokaal individueel op papier wordt verreden) geoefend. 

De theorie kan in de praktijk worden getest. De deelnemers kunnen dan gratis meedoen aan de oefenrit PeelRand Classic te Weert op 1 april 2012. De cursus wordt gegeven door meerdere ervaren kaartlezers in ritten en rally's waaronder de Nederlands historisch kampioen kaartlezen 2009 

De theorielessen vinden plaats op 27 februari en 5, 12, 19 en 26 maart 2012 (maandagavond). De lessen starten om 19:30 uur en eindigen om ca. 22:30 uur. 

Meer informatie is te vinden op www.gaefumgaas.nl en bij Huub Knippenbergh: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel.nr. 077 - 4772854.