100 Miles of Amsterdam.

prewar_austinIn de nacht van 18 op 19 december 2011 zullen ruim 50 vooroorlogse oldtimers weer te zien zijn in deze bijzondere nachtrally.  Het betreft dus oldtimers die zelden of nooit op straat te zien zijn.

Startpunt is Huize Frankendael, Middenweg 72, in Amsterdam. De eerste deelnemer vertrekt om 19.31. De finish is rond 1.30 u aan Haparandadam 50 in Amsterdam.

Daartussen liggen 100 mijl met de donkerste, smalste en glibberigste wegen die overwonnen moeten worden met vooroorlogse techniek, vooroorlogse verlichting en in de meeste gevallen in open oldtimers. In combinatie met de duisternis, wind, regen en een gevoelstemperatuur die vermoedelijk rond de -20 °C zal schommelen gaan het uiterste van bestuurders en bijrijders vragen.

 

Er zal een middernachtelijke stop in Restaurant Belle in Oud Zuilen zijn.  De organisatie heeft er naar gestreefd om met 60 bruggen, onverlichte, kronkeldijkjes, smalle doorgangen en vrijwel onbegaanbare achterafweggetjes de deelnemers elk richtingsgevoel te ontnemen. Toch worden ook heel aardige locaties aangedaan en zullen stukken van de lichtjesroute in het parcours zijn opgenomen. Met name daar zal het voor het publiek een prachtig schouwspel zijn.

Een deel van de opbrengst gaat naar stichting WarChild.

 

Voor meer informatie: www.the100miles.com