DAF SILURO, recente aanwinst voor het Daf museum

DAF_SiluroHet DAF Museum is meer dan blij met een bijzondere aanwinst.
Het Siluro showmodel, gebouwd op de bodemplaat van de DAF 55 heeft een ereplek gekregen in het museum.
Siluro is italiaans voor 'torpedo'.

De italiaanse ontwerper Giovanni Michelotti heeft het initiatief voor dit ontwerp genomenen heeft deze slanke coupé gebouwd, een trendsettend voorbeeld van elegant auto ontwerp, 37 jaar geleden.
De zilveren coupé was de eerste echt wigvormige auto, laag aan de voorzijde en hoger aan de achterkant. De coupé heeft dezelfde 1108 cc viercylinder motor en de unieke Variomatic versnelling als standaard DAF 55. De auto is voor het laatst aan het publiek getoond op de autoshow van Geneve van 1968.

De Siluro was het kindje van Michelotti. Hij heeft dit prototype gehouden tot zijn nogal onverwachte dood. Daarna heeft de auto in de tuin van zijn zoon gestaan. Wat er van de ernstig verwaarloosde auto overgebleven is, is door een duitse dealer doorverkocht aan het DAF Museum. Dankzij de sponsors van het Museum is de auto gekocht en gerestaureerd.

De moeizame restauratie heeft jarenlang geduurd, maar de DAF 55 Siluro is nu weer zoals hij op de autoshow van Geneve stond. Het plaatwerk is weer stevig, de speciale kuipstoelen zijn hersteld, de handgemaakte chromen delen zijn weer terug en het unieke tweespaaks Nardu stuur heeft een nieuwe rand gekregen.

Deze unieke auto is een bezoek aan het DAF Museum meer dan waard!