50 jarig jubileum Volvo Klassieker Vereniging

Na een zeer vreemd jubileumjaar gaan we dan toch op 10 oktober ons 50 jarig jubileum vieren, de jubileumcommissie denkt een mooi programma voor u gemaakt te hebben. U kunt zich voor het jubileumfeest inschrijven tot 25 september. jubileum
In de loop van de ochtend vertrekt u vanuit uw regio met een door uw regio georganiseerde Sterrit en komt u tussen 13.30 en 14.00 aan bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Daar kunt u uw klassieke Volvo op type parkeren op de voor ons speciaal gecreëerde parkeerplaats.
U heeft daarna volop de gelegenheid om het museum te bekijken. Er is genoeg te zien, het gebouw zelf is al zeer de moeite waard. Het indrukwekkende gebouw met een spectaculair dak van 110 x 250 meter en 13 meter hoge glazen buitenwanden staat op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht.
In het Arsenaal zijn alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis verzameld. Naast het indrukwekkende Arsenaal, zijn er 6 themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht wordt verteld. Ook voor kinderen zijn er volop leuke activiteiten in en rondom het museum. Het is ook mogelijk om vooraf de “New Dawn” app te downloaden op de telefoon: Download de app en kom zo snel mogelijk naar het Nationaal Militair Museum. Onder leiding van Kapitein Korthouwer ontcijfer je geheime boodschappen, instrueer je manschappen en verzamel je belangrijke informatie om de vliegbasis uit handen te houden van vijandelijke troepen.
Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.
Om 17.00 sluit het museum voor de normale bezoekers en staat het museum volledig tot onze beschikking. Er volgt een diner tussen de museumstukken en aansluitend wordt er een Amazon uit 1970 verloot. U kunt alleen aan deze loterij meedoen als u daadwerkelijk aanwezig bent.

Mocht u bij dit jubileumfeest aanwezig willen zijn, dan moet u zich daarvoor inschrijven. Dit kan in de agenda op deze website, u moet voor inschrijving wel ingelogt zijn.
De Sterrit wordt vanuit de regio's georganiseert.