50 jarig jubileum Volvo Klassieker Vereniging

Na een zeer vreemd jubileumjaar gaan we dan toch op 10 oktober ons 50 jarig jubileum vieren, de jubileumcommissie denkt een mooi programma voor u gemaakt te hebben. 
In de loop van de ochtend vertrekt u vanuit uw regio met een door uw regio georganiseerde Sterrit en komt u tussen 13.30 en 14.00 aan bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Daar kunt u uw klassieke Volvo op type parkeren op de voor ons speciaal gecreëerde parkeerplaats.Ytos Photography facebookRond 15.00 volgt het welkomstwoord door Louis Spaninks, voorzitter van de Volvo klassieker vereniging. Dit is de laatste activiteit van Louis in de functie van voorzitter.
U heeft daarna volop de gelegenheid om het museum te bekijken. Er is genoeg te zien, het gebouw zelf is al zeer de moeite waard. Het indrukwekkende gebouw met een spectaculair dak van 110 x 250 meter en 13 meter hoge glazen buitenwanden staat op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht.
In het Arsenaal zijn alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis verzameld. Naast het indrukwekkende Arsenaal, zijn er 6 themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht wordt verteld. Ook voor kinderen zijn er volop leuke activiteiten in en rondom het museum. Het is ook mogelijk om vooraf de “New Dawn” app te downloaden op de telefoon: Download de app en kom zo snel mogelijk naar het Nationaal Militair Museum. Onder leiding van Kapitein Korthouwer ontcijfer je geheime boodschappen, instrueer je manschappen en verzamel je belangrijke informatie om de vliegbasis uit handen te houden van vijandelijke troepen.
Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.
Om 17.00 sluit het museum voor de normale bezoekers en staat het museum volledig tot onze beschikking. Er volgt een diner tussen de museumstukken en aansluitend wordt er een Amazon uit 1970 verloot. U kunt alleen aan deze loterij meedoen als u daadwerkelijk aanwezig bent.

Mocht u bij dit jubileumfeest aanwezig willen zijn, dan moet u zich daarvoor inschrijven. Dit kan in de agenda op deze website, u moet voor inschrijving wel ingelogt zijn. Inschrijven kan tot 21 augustus 2021.

Dit feest is niet alleen toegankelijk voor de leden van de Volvo klassieker vereniging. Ook alle andere klassieke Volvo verenigingen worden uitgenodigd om dit jubileum met ons te vieren, wij vieren het jubileum graag samen met de andere klassieke Volvo verenigingen.

De jubileumcommissie:
Marc Harleman: Voorzitter Jubileum commissie, landelijke activiteiten coördinator
Louis Spaninks: Voorzitter VKV
Eddy Slootman: Commissielid
Jaap de Wijs: Commissielid
Marieke Franse: Commissielid, redactielid VKM.