FEHAC - nieuwsbrief november 2020

Congres als online-congrespresentatie naar
27 november 2020

Het FEHAC-congres 'Oldtimers op weg naar morgen' dat op 20 november zou worden gehouden, wordt vervangen door een 'online-congrespresentatie' op 27 november a.s.  De informatie die tijdens het congres zou worden gepresenteerd blijft actueel en zeer de moeite waard voor liefhebbers van mobiel erfgoed, beleidsmakers en politici. Lees verder.

Brexit wees problemen met Engelse oldtimer import uit het Verenigd Koninkrijk voor
Of er een harde Brexit komt of dat Brussel en Londen toch nog op de valreep een handelsakkoord sluiten weten we nu (20 november 2020) nog niet. Wat we nu wel weten, is dat als er een no-deal Brexit komt de import van oldtimers uit het VK lastiger en vooral ook duurder wordt.  Lees verder.

Milieuzone oude brommers Den Haag
Milieuzone Den Haag voor oude brom- en snorfietsen per 1 december 2020 van kracht. De gemeente Den Haag voert haar milieuzone voor bromfietsen per 1 december 2020 in. Voor oldtimers brom- en snorfietsen is een uitzondering gemaakt. Met ontheffing mag men met een 30+ brom- of snorfiets maximaal 40 dagdelen de milieuzone in. Lees verder.

Factsheet aantallen oldtimers
Jaarlijks vraagt de FEHAC bij de RDW om de aantallen oldtimers. Het gaat daarbij om de aantallen 30+ auto’s bedrijfsvoertuigen en tweewielers. Verder hoeveel er geschorst zijn en op welke brandstof ze rijden. Lees verder.

RCE bijeenkomst 9 december online
De op 9 december a.s. geplande platformbijeen-komst van de Stichting Mobiele Collectie bij de Rijksdienst Cultureel Erfgoed wordt online gehouden. Het gaat over mobiel erfgoed in internationaal verband. Hier de uitnodiging, en meld je aan voor de bijeenkomst.

Column oldtimerbladen Herman Steendam 
FEHAC-redacteur Herman Steendam schrijft maandelijks zijn column in drie oldtimerbladen. Die columns kunnen overgenomen worden in de clubbladen. Dit keer over een kraakvers exemplaar van een oud succesnummer. Lees de column.