FEHAC nieuwsbrief - Oktober 2020

FEHAC-Congres 'Oldtimers op weg naar morgen'
Erfgoed is het waard om goed te bewaren, maar intussen verandert de wereld. Daarom werkt de FEHAC (Federatie Historische Automobiel- en Motorfiets Clubs) aan een nieuwe invulling voor behoud van het mobiele erfgoed op de weg. Samen met alle betrokkenen.Ga naar de promovideo.

Haags icoon Puch kan blijven rijden
De Haagse Puch bromfiets mag toch volgend jaar 40 dagdelen de milieuzone in. Velen, waaronder ook de FEHAC, hebben zich ingezet om dit typisch Haagse mobiel erfgoed ook rijdend te bewaren.Lees verder.

Sluitingstermijn FIVA-enquête 31 oktober 2020
De FIVA-enquête is in te vullen t/m 31 oktober 2020. Het invullen van de enquête duurt maximaal 15 minuten. De enquête is gebaseerd op het kalenderjaar 2019 en sluit daarmee de verstoring door Corona in 2020 uit.
Op www.fiva.org staat verdere uitleg. Uiteraard zal ook het FEHAC-secretariaat vragen beantwoorden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 085 - 3034651. Ga naar de enquête.

Aantal 50+ APK vrijstellingen 
Aantal 50+ APK vrijstellingen De vrijstelling APK voor 50+ klassiekers per 1-1-2021 zorgt ervoor dat er in één keer elf jaargangen klassieke auto’s en bedrijfswagens van 1960 - 1970 worden vrijgesteld. De FEHAC heeft nagevraagd om hoeveel voertuigen precies dit jaarlijks gaat. Lees verder.

Column 'Elektrificatie trend zet niet door' 
De maandelijkse FEHAC-column van Herman Steendam in de oldtimerbladen gaat dit keer over de ombouw van een oldtimer naar elektrische aandrijving. Die zet niet echt door. Nederland telt nu 68 elektrisch aangedreven oldtimers, waarvan vier stokoude originele koetsjes van vóór 1915. Lees verder.