Kristoffelwijding 2017

Zondag 25 juni is het weer zover: Kristoffelwijding in Bocholt.thumbnail VKM60 RZ Regionieuws foto Kristoffelwijding

Verzamelen doen we vanaf 9.30 uur voor het ontbijt in de parochiezaal, gelegen op het Kerkplein van Bocholt-centrum. Wie wil kan de H.-mis bijwonen van 10.00 uur welke speciaal in het teken staat van de Kristoffelwijding.

Om 11.00 uur start de wijding zelf. Dit jaar zullen wij samen met de andere voertuigen zoals motoren, oldtimers, personenwagens, tractoren, brandweerwagens, vrachtwagens, noem maar op, passeren onder de kwispel van meneer pastoor. Wij proberen te zorgen voor een mooie herinnering aan deze wijding. Daarover krijgen jullie meer info op de dag zelf.

Via een zoekrit type bolleke-pijl rijden wij na de wijding naar onze eerste tussenstop in de buurt van Bocholt. Het seizoen van de asperges zit er dan zo goed als op, een uitstekende gelegenheid om eens in detail de asperge-oogst, de verwerking ervan en alles wat daarbij komt kijken van kortbij mee te maken. We zorgen er ook voor soep en belegde broodjes, drank kan je ter plaatse aankopen... .

Na dit uitgebreid bezoek trekken we verder; via een bolleke-pijl rondrit komen wij dan aan op onze eindbestemming: Volvo Garage Rutten te Hechtel.

Na zijn gedwongen verhuizing heeft deze garage een volledige nieuwbouw moeten optrekken waarbij zeer veel aandacht is besteed aan het milieu: een CO2-neutrale garage was het resultaat, de eerste in zijn soort! Bij aankomst krijgen wij hierover de nodige uitleg. Daarna kan je nog rustig de tijd nemen om rond te kijken in de garage. Zoals het stilaan traditie is, sluiten wij de dag af met heerlijke Limburgse vlaai en koffie.

Inschrijven en betalen doe je uiterlijk voor 18 juni via het inschrijfformulier van VCCB waarop ook het rekeningnummer vermeld staat.

Alvast bedankt voor jullie aanwezigheid en hopelijk tot dan!

De inrichters.