volvo amazon kopen

Lees meer
12-11-2010 22:05 #97877 door Heij
volvo amazon kopen is gemaakt door Heij
Goedendag,

Ik zal mij eerst even voorstellen, ik ben Johan Heij en kom uit Alkmaar en wil een Volvo Amazon gaan kopen. Nu heb ik onderstaande auto te koop gezien:
link.marktplaats.nl/379996877

Omdat ik (nog) a-technisch ben heb ik de volgende vragen:
- in de advertentie staat dat een aantal zaken nieuw/gereviseerd zijn. Zijn er zaken die er niet bij staan maar wel belangrijk zijn. Ik ben een leek en wil niet een auto kopen die er leuk uitziet, maar vol verborgen gebreken zit.
- De vraagprijs is € 5500,-- Ik weet niet precies wat ik voor deze prijs mag verwachten. Ik zie Amazon's staan voor € 3500 tot € 9000 (dat laatste is wel via een garagebedrijf en niet via een particulier).

- ik zou evt. een keuring willen laten doen. De auto wordt particulier verkocht. Waar/door wie zou ik een dergelijke keuring kunnen laten uitvoeren?

Een boel vragen, ik hoop dat jullie me een beetje op weg kunnen helpen.
Groet,
Johan Heij

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
12-11-2010 22:41 #97878 door Rene Brandt
Beantwoord door Rene Brandt in topic volvo amazon kopen
a-technisch versus volvo amazon is geen goede start.
het e.e.a. hangt af van wat je verwachtingen zijn en hoe je de auto wilt gaan gebruiken.
ga je hem binnen stallen?
amazons roesten namelijk buiten , de auto waar je naar kijkt heeft t.o.v. een jonger type wat eigenschappen die hem voor dagelijks gebruik minder aantrekkelijk maakt zoals het ontbreken van een rembekrachtiger , enkelvoudig remsysteem i.p.v. gescheiden , daar moet je rekening mee houden.
neem een kenner mee als je gaat kijken , lid worden van de club geeft o.a. recht op clubtaxatie-keuring tegen een redelijke vergoeding.
er zijn ook clubleden die tegen betaling een aankoopadvies geven.
hiervoor kun je op dit forum een bericht plaatsen.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
13-11-2010 08:42 #97882 door Tom Steverink
Beantwoord door Tom Steverink in topic volvo amazon kopen
Een beetje in tegenstelling tot wat R Brandt zegt, vind ik dat onder bepaalde voorwaarden juist een amazon of 140 wél geschikt is om als klassieker te worden aangekocht door iemand die (nog) niet technisch is.

Je zult alleen een auto moeten vinden die goed gerestaureerd is, voorzien van goede nieuwe spullen, en als je het onderhoud moet laten doen, is hij duurder in gebruik dan een moderne auto. De auto heeft héél korte servicebeurt-intervallen en er moet nogal wat regelmatig gesmeerd worden.
Zoals al gezegd: de oudere types hebben wat nadelen in het huidige verkeer, maar voor alle klassiekers van alle merken geldt: hoe jonger, hoe beter, maar lang niet altijd charmanter!! Het maakt nogal uit hoeveel kilometers je ermee denkt te gaan rijden.

En dan komt de moeilijkheid: het restaureren van een amazon is normaal véél duurder dan wat de auto aan verkoopprijs opbrengt. Dat geeft meteen al aan dat er dus veel "zogenaamd" gerestaureerde auto's op de markt komen.
Ikzelf heb ooit een Amazon Combi gekocht van iemand die hem jaren daarvoor goed had gerestaureerd. De auto had inmiddels door privé omstandigheden een tijdje stilgestaan en was een beetje verwaarloosd, maar ik kon hem voor weinig kopen. Er ging echter alsnog zo'n 2500 euro in om hem goed te krijgen en ik kan technisch wél veel zelf! (Toen was de auto nog steeds niet duur hoor!)
Zoiets komt helaas bijna nooit langs als je aan het zoeken bent!

Ik zou inderdaad eerst lid worden van de club, intussen eens rondkijken of er een specialistisch bedrijf in je buurt zit die het onderhoud kan doen en dan iemand met verstand van de auto's meenemen naar auto's die je wat lijken. Laat eens weten waar je zit in het land? (Edit: oeh, beter lezen Tom, Alkmaar dus!)

Ps op geen enkele foto van de advertentie op marktplaats komt het kenteken in beeld. Dat geeft te denken, want je kunt niet zien of het een nederlandse auto is en je kunt bij de RDW niet nakijken hoelang de auto in het bezit van deze eigenaar is en eventueel wanneer hij is ingevoerd!

Amazon Combi 1967- 144deLuxe Overdrive 1972- 2x 780 V6 B280E 1986- 244 1988- 940 LPT SE estate 1997(+MY'16 XC60 AWD)
BLOG op klassiekevolvo.jouwweb.nl

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
13-11-2010 11:15 #97885 door Jan Oudijk
Beantwoord door Jan Oudijk in topic volvo amazon kopen
Hallo Johan, ik woon zelf ook in Alkmaar, en rij al 4jaar dagelijks met mijn Amazon. Als je zin hebt kan je even langs komen en dan kan ik je diverse dingen laten zien waar je op moet letten,bij de aankoop.Begrijp wel goed het is en blijft een oude auto!!,met zijn nukken en gebreken.Daarbij ben ik in de gelukkige staat om zelf een hoop aan de auto te doen ,wat de kosten weer beperkt .Gr Jan Oudijk.Tel 0652001882.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
16-11-2010 18:55 #98018 door René Minnebo
Beantwoord door René Minnebo in topic volvo amazon kopen
Een amazon is een sleutelvriendelijke auto, de techniek is lekker simpel geen gezeur van injectie of andere comp rommel. Een storing is te overzien, je kan overal bij etc etc. Beter dan mijn 245 met comp gestuurde injectie en een volle motorruimte met alle maal dunne en dikke slangen en een dashboard welk volledig is afgesloten en een ventilatie systeem welk op vacuum werkt. Hehe dat is eruit en toch ben ik blij met mijn 245 zolang hij doet.

Maargoed voor de beginner is en amazon de beste auto, maar zoals al reeds is vermeld neem een kenner mee want liefde maakt blind en heeft als resultaat dat je aan het eind van het verhaal falliet bent.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.